Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 15 vendég böngészi
Új hidat avattak Baján | +videó Nyomtatás E-mail
2015. május 18.

 

Ha valaki körbenéz, akkor pontosan láthatja, hogy évről évre és napról napra mennyit épült és gazdagodott Magyarország ahhoz képest, ahogy 2010-ben a csőd szélén átvettük az országért viselendő felelősséget – jelentette ki Orbán Viktor Baján az új híd avatásán.

 

Ünnepélyes keretek között átadták a bajai Petőfi-szigetet és a Nagy-Pandúr-szigetet összekötő gyalogos- és kerékpáros hidat.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Orbán Viktor az avató ünnepségen gratulált a bajai embereknek, hogy megvalósították a közös terveket. A terv a két sziget összekötésén túl tartalmazta egy turisztikai központ létrehozását, a Pandúr Ökopark kialakítását, a vízi színpad korszerűsítését, és egy kerékpárút építését, melyet októberben adnak át. A kormányfő szerint Baja mára igazi turisztikai központtá vált.

 

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy ami Bajának és a többi határmenti városnak a hátránya volt a múltban, az a mai modern világban előnnyé fordítható. Azok a térségek és városok, amelyek korábban az ország szélén elszigetelve helyezkedtek el, most különös fejlődési lendületet kaphatnak – húzta alá.

 

 

A miniszterelnök felidézte, egy évvel korábban, mikor a városban járt, arról beszélt, hogy Magyarország egy nagy korszak kapujában áll. Orbán Viktor aláhúzta, az elmúlt egy évben Magyarország ki is lépett a fényre; a fejlődési ütemre vonatkozó gazdasági eredmények az unió élvonalába repítettek bennünket. A kormányfő szerint az utóbbi évek eredményeit már nem lehet sem a véletlenre, sem a szerencsére fogni. Ha valaki körbenéz, akkor pontosan láthatja, hogy évről évre és napról napra mennyit épült és gazdagodott Magyarország ahhoz képest, ahogy 2010-ben a csőd szélén átvettük az országért viselendő felelősséget – fogalmazott.

 

A kormányfő hangsúlyozta, az elmúlt években a sport, a szabadidő és a kultúra területén is sokat haladtunk előre. Egyre több olyan beruházás valósul meg, mely a szabadidő hasznos és egészséges eltöltésére buzdítja az embereket – fűzte hozzá.

 

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarország a kerékpározás tekintetében is Európa élmezőnyében van. 2010 és 2014 között 20 milliárd forintból összesen 532 kilométer kerékpárút épült hazánkban, jelenleg pedig 230 kilométer épül. 2020-ig mintegy 1000-1500 kilométer kerékpárút készülhet el 50 milliárd forintból – fejtette ki Orbán Viktor.

 

Zsigó Róbert emlékeztetett, a bajai emberek régóta álmodtak arról, hogy híd köti össze a Petőfi-sziget és a Nagy-Pandúr-szigetet. Baja országgyűlési képviselője elmondta, a híd átadásával és a turisztikai központ megnyitásával végéhez közeledik a 2013-ban elkezdett több mint 2 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés. Baja fejlődése folytatódik – húzta alá Zsigó Róbert.

 

Fercsák Róbert várostörténelmi jelentőségű eseménynek nevezte az új híd átadását, mert létrejött a két sziget közötti összeköttetés, és megnyílik a turisztikai központ a Petőfi-szigeten. A polgármester kitért az összefogás fontosságára, és ezzel kapcsolatban felidézte az elmúlt évek bajai beruházásait, a szennyvízhálózat fejlesztését, a belváros megújítását, a kórház felújítását, vagy a kultúrpalotát.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés