Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Tovább csökken a személyi jövedelemadó | +videó Nyomtatás E-mail
2015. május 18.

 

A Fidesz arra törekszik, hogy az emberek jövedelmét minél kisebb adó terhelje – hangsúlyozta Tuzson Bence vasárnapi sajtótájékoztatóján.

 

Tuzson Bence aláhúzta, a magyarországi gazdasági adatok, a sikeres gazdaságpolitika lehetővé tette az adócsökkentő politikát. A Fidesz és a kormány elsődleges célja a becsületes munkából élő emberek segítése – tette hozzá.

 

A Fidesz-frakció szóvivője az adócsökkentések közül az SZJA-csökkentést nevezte az egyik legfontosabbnak. 16-ról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó mértéke. Tuzson Bence aláhúzta, a szándék az, hogy ez a folyamat folytatódjon, és majd egyszámjegyű legyen az SZJA. A Fidesz filozófiája, hogy ne a jövedelmet adóztassák meg, hanem elsősorban a fogyasztást – húzta alá.

 

Tuzson Bence fontosnak tartja, hogy nőni fog a kétgyermekes családok adókedvezménye is, mely 350 ezer családnak jelent majd nagyjából 15 milliárd forint pluszjövedelmet.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

2019-ig fokozatosan a kétszeresére, a gyermekenkénti 10 ezer forintról 20 ezer forintra fog emelkedni a két gyermeket nevelő szülők kedvezménye. 2016-ban 10 ezer forint helyett 12.500 forint lesz havonta a kedvezmény gyermekenként – fejtette ki.

 

A Fidesz-frakció szóvivője példaként említette, hogy az SZJA–csökkenés és a családi adókedvezmény növekedésével egy két átlagkeresővel rendelkező, gyermektelen családnál havi 4700 forinttal, éves szinten pedig ennek megfelelően 56 ezer forinttal több marad. Egy olyan családnál, ahol két, minimálbéres kereső van, és két gyermeket nevelnek, havi 7100 forinttal, évi 85 ezer forinttal több marad náluk. Egy két átlagkeresős, kétgyermekes családnál havonta 9000-9500 forinttal marad több jövedelem – sorolta.

 

A politikus közölte, a fogyasztási oldalon is érdemes átstrukturálni az adókat, főleg a legjelentősebb élelmiszerek tekintetében. Elmondta, korábban adócsökkentést hajtottak végre az élő és a félsertés esetében, most pedig a sertés tőkehús áfája 27-ről 5 százalékra csökken. Ez 20-25 milliárd forintos segítséget jelent az emberek számára – fűzte hozzá. A szóvivő szerint érdemes – a gazdaság teljesítményének a függvényében – átgondolni, mely további élelmiszerekre lehet kiterjeszteni az adócsökkentést a későbbiekben.

 

Tuzson Bence kitért a közigazgatási rezsicsökkentésre is. Elmondta, jövőre 10 milliárd forint adókedvezményt vagy adómegszűntetést jelent majd, hogy csökken több kisadó, díj vagy illeték a közigazgatásban.

 

A szóvivő kitért a Fidesz-KDNP-kormány és a korábbi szocialista kormányok filozófiája közötti különbségre is. A Fidesz a családok pártján áll, őket támogatja, és ennek megfelelően nem gondolkodik megszorítócsomagokban, mint a korábbi szocialista kormányok – hangsúlyozta. Nem lehet visszatérni ahhoz a politikához, mely hátat fordított a családoknak – szögezte le. Tuzson Bence hangsúlyozta, a Fidesz arra törekszik, hogy az emberek jövedelmét minél kisebb adó terhelje.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés