Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 47 vendég böngészi
Indul az Internetkon20 szavazás! | +videó Nyomtatás E-mail
2015. május 19.

 

Május 18-án 14 órától van lehetősége minden 14. életévét betöltött magyar állampolgárnak válaszolnia az Internetkon 20 kérdésére – jelentette be Deutsch Tamás József nádor téri sajtótájékoztatóján.

 

Az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos elmondta, az internet világnapján útjára indított konzultáció alkalmat ad az akaratnyilvánításra az internet fejlesztését illetően.

 

Aláhúzta, a széleskörű társadalmi párbeszéd keretében közösen dönthetünk arról, milyen irányban és ütemben történjenek digitális fejlesztést igénylő döntések.

 

A szavazatokat július 31-én éjfélig lehet leadni az internetkon.hu weboldalon regisztrálva, vagy saját ügyfélkapun keresztül, esetleg Facebook-profil segítségével.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A miniszterelnöki biztos számadatokat sorolva kiemelte, jelenleg hazánkban 1.886.783 természetes személy rendelkezik ügyfélkapus belépési lehetőséggel, közülük az elmúlt 3 hónapban 967.903-an használták is azt. Közel ötmillió magyarnak van Facebook - hozzáférése – folytatta, hozzátéve, azokról sem feledkeztek meg, akiknek nincs internet hozzáférésük.

 

Ők az 1200 eMagyarország Pont valamelyikét felkeresve adhatják le voksaikat – fűzte hozzá. Deutsch Tamás bemutatta azt a tájékoztató lapot is, ami az internetről szóló nemzeti konzultációra készült.

 

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság február hatodikától, az Intertnetkon kezdetétől folyamatosan figyelemmel kísérte az előkészítő munkálatokat – emelte ki. A hatóság adatvédelmi auditvizsgálatot is lefolytatott, záró jelentésében adatvédelmi szempontból mindent kifogástalannak talált – összegzett.

 

A miniszterelnöki biztos az elmúlt félév legnagyobb közös sikerének azt tartja, hogy míg 2014. októbere „egy rossz és elhibázott kormányzati intézkedésről, annak kapcsán a kormányzati elképzeléssel szemben megfogalmazódó társadalmi tiltakozásról szólt, mára világossá vált, hogy az internetadó elképzelése halott.”

 

Deutsch Tamás kiemelte, a kérdés ma arról szól, mikor, hogyan és milyen lépésekben történik meg Magyarországon az internetezést érintő adók csökkentése. Ezért komoly a tétje a polgárok döntésének, hiszen a kormány ez alapján hozza meg saját döntéseit – fűzte hozzá. Mindenkinek azt ajánlom, hogy szavazzon – zárta szavait.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés