Névnap

Ma 2018. április 20., péntek, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 85 vendég böngészi
A durva hamisítás célja a feszültségkeltés | +videó Nyomtatás E-mail
2015. május 26.

 

A 2002 óta a Fidesszel szembenálló politikai erők eszköztárának része a hamisítás – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely az újabb levélhamisítási botrány kapcsán.

 

A Napi Gazdaságban a mai napon megjelent egy cikk, amelyben a lap arról írt, hogy meghamisították az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egyik levelét.

 

Gulyás Gergely ismertette, a minisztérium egyik főosztályvezetője egyeztetésre szóló meghívólevelet írt a diákparlament elnökének. Ezen a levélen van egy iktatószám, egy feltüntetett ügyintéző, valamint szerepel rajta egy főosztályvezetői aláírás és pecsét. Ezen adatok feltüntetésével egy olyan valótlan tartalmú levelet írtak, mely a Corvinus Egyetem átszervezéséről, bizonyos épületekből történő kiköltöztetéséről szólt.

 

A 2002 óta a Fidesszel szembenálló politikai erők eszköztárának része a hamisítás – szögezte le Gulyás Gergely. Ezzel kapcsolatban a fideszes politikus felidézte a hamis Teller-levelet és a bajai videóhamisítás esetét is.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A képviselő elmondta azt is, hogy a minisztérium okirathamisítás miatt feljelentést tett.

 

A hatóságoknak az a feladata, hogy teljes egészében feltárják a történteket, hogy tisztán lehessen látni, kinek az érdeke valótlan tartalmú levelekkel olyan feszültséget kelteni, amely bármilyen értelmes felsőoktatási reform útjában állhat - fogalmazott a fideszes politikus.

 

Gulyás Gergely aláhúzta, a durva hamisítás célja nyilvánvalóan az, hogy feszültséget szítson a felsőoktatás szereplői között; szembeállítsa a hallgatókat, a szülőket, az oktatókat, a döntéshozókat, és a rendszer szétzilálásával meggátolja az intézményrendszer biztonságos működését, valamint negatív megítélést idézzen elő.

 

A Fidesz képviselője azt kérte, hogy vonják vissza valótlan vádjaikat azok az ellenzéki pártok, amelyek ezeket a hamisított levélre hivatkozva fogalmazták meg.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés