Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 10 vendég böngészi
Kovács Béla a Jobbik segítségével bújik mentelmi joga mögé Nyomtatás E-mail
2015. május 28.

 

KG Béla, avagy a menekülő róka ügye billogként villog a Jobbik homlokán – fogalmazott Németh Szilárd országgyűlési képviselő azon a sajtótájékoztatón, ahol arra szólította fel a Jobbikot, mondassák le Kovács Béla európai parlamenti képviselőjüket mentelmi jogáról.

 

A kémügybe keveredett képviselő mandátumát az egy évvel ezelőtt kirobbant ügy óta nem adta vissza – emlékeztetett a fideszes politikus, hozzátéve, a magát nemzetinek nevező párt hiteltelen, kétszínű, és cinikus játékot játszik Kovács Béla ügyében.

 

2014 áprilisában az Alkotmányvédelmi Hivatal megalapozott feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen kémkedés vádjával, mivel kiderült, hogy Kovács Béla rendszeresen, szervezetten, konspiratív módon találkozott orosz diplomatákkal – sorolta. Kiemelte, a legfőbb ügyész akkor kérte az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, ami azóta sem történt meg.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Németh Szilárd hozzátette, éppen egy éve szerzett újabb mandátumot EP-képviselőként Kovács Béla, a Jobbik listájának harmadik helyén állva. Az a párt, ami az EU-ból való kilépéssel kampányol nap mint nap, ha érdekei úgy kívánják, a brüsszeli bürokrácia és parlament által nyújtott mentelmi jog mögé bújik – szögezte le.

 

Ha a Jobbik, vagy személyesen Vona Gábor pártelnök úgy akarná, akkor ma már nem lenne Kovács Béla-ügy, hiszen a képviselő mandátumát bármikor visszavonhatnák – hívta fel a figyelmet. Németh Szilárd ezután felszólította a Jobbikot, hogy hagyjanak fel a cinikus, ellentmondásos és kétszínű politikával.

 

Kitért arra, hogy a szélsőséges párt „mindenféle tyúkperes ügyekben színészkedik” azzal, hogy nem akarnak élni mentelmi jogukkal, de a legsúlyosabb államellenes vétségben tétlenek, és az európai mentelmi jog mögé bújtatják képviselőjüket.

 

Éppen egy hete várjuk a magát nemzetinek valló párt válaszait és magyarázatát, itt az ideje, hogy lépjenek – közölte. Amennyiben ez nem történik meg, csak azt ismételhetem, a Jobbikot egy veszélyes és kétszínű pártnak tartjuk – összegzett a képviselő.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés