Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 90 vendég böngészi
Szuperkórház: Újpest segít az előkészítésben Nyomtatás E-mail
2015. május 29.

 

Az újpesti képviselő-testület immár hivatalosan is kifejezte azon határozott szándékát, hogy minden eszközzel azon lesz, hogy a fővárosba tervezett új fekvőbeteg-ellátó centrum Újpesten épüljön fel.

 

Erről a testület csütörtöki ülésén, Wintermantel Zsolt kezdeményezésére döntöttek a városatyák.

 

Mint a polgármester előterjesztésében olvasható: „Újpest mindig elkötelezett volt a magas színvonalú egészségügyi ellátás iránt. Önálló városként négy kórházat tudott fenntartani, amelyek létrehozásában, fejlesztésében az újpesti polgárok adományainak is szerepe volt. Újpest mind közösségi közlekedésének fejlettsége, a továbbfejlesztés lehetőségei, mind közúti kapcsolatrendszere révén nem csak Budapest északi régiójából, hanem a város más részeiből és az agglomerációból is könnyen és gyorsan megközelíthető.”

 

A polgármester már korábban is kifejtette azon határozott álláspontját, ha a Kormány egy modern, a kor követelményeinek megfelelő, gazdaságosan üzemeltethető kórházat akar építeni, akkor annak zöldmezős beruházásban, kitűnő közlekedési kapcsolatokkal rendelkező helyszínen kell megvalósulnia. Az eddig szóba került helyszínek közül az újpesti terület a legalkalmasabb az új komplexum megvalósítására. Káposztásmegyer térségében egy új kórház felépítéséhez megfelelő területek állnak rendelkezésre. Ezek közül is kiemelendő a tervezett intermodális csomópont mellett lévő terület, amely az Újpesti és a Fővárosi Önkormányzat közös tulajdona. Ez a terület mind közlekedési, mind infrastrukturális szempontból megfelelő helye lehetne az új intézménynek - áll az előterjesztésben.

 

A polgármester korábban a blogjában is részletesen érvelt az újpesti kórház mellett:.

 

Az egészségügyi kormányzat döntését segítendő a képviselők most határozatban is megerősítették, Újpest kész minden együttműködésre annak érdekében, hogy az új "szuperkórház" a kerületben épüljön fel, így kész a szükséges ingatlanokat is – egy megállapodás keretében – rendelkezésre bocsátani.

 

A most elfogadott határozat szerint „A Képviselő-testület felkéri Magyarország Kormányát, hogy a Budapesten felépíteni tervezett új kórház helyének kijelölése során mérlegelje annak lehetőségét, hogy az – a terület jó adottságai és a jelenlegi észak-budapesti egészségügyi ellátó-rendszer fejlesztésének szükségessége miatt – Újpesten valósuljon meg.”

 

Az Önkormányzat felajánlja tevőleges közreműködését a beruházás Újpesten történő megvalósításának elősegítése érdekében."

 

A testületi döntéssel párhuzamosan, az évek óta sikerrel zajló Újpesti Párbeszéd idei fejezetének részeként, a város aláírásgyűjtésbe kezd, bevonva az újpestiek közösségét is döntés előkészítésébe. Az aláírásgyűjtő ívet online is elérhetővé tették, így az szabadon nyomtatható és sokszorosítható.

 

Az aláíróív INNEN letölthető

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés