Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 45 vendég böngészi
Mától interneten keresztül is részt lehet venni a konzultációban | +videó Nyomtatás E-mail
2015. június 01.

 

A bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációban online-formában is részt lehet venni – tájékoztatott Kovács Zoltán, vasárnap.

 

A kormányszóvivő kifejtette: a felület a mai naptól él, rövid regisztráció után minden magyar állampolgárnak lehetősége nyílik véleménye kifejtésére elektronikus úton is.

 

Közlése szerint emelett elindítanak egy tájékoztató kampányt is, melynek célja, hogy azokra az alapvető elvekre hívja fel a figyelmet, melyeket a kormány az illegális migráció kapcsán képvisel.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Aki ideérkezik, annak tiszteletben kell tartania az ország és az unió kultúráját és törvényeit, illetve "ne veszélyeztesse magyarok munkahelyét!" – mutatott rá Kovács Zoltán. A nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon az állampolgárok e-mail címük, nevük és életkoruk megadása után kezdhetik meg a konzultációt.

 

A kormányszóvivő kérdésekre reagálva elmondta, eddig 200 ezer kitöltött kérdéssort kaptak vissza. Egyúttal hangsúlyozta azt is, hogy a média sokszor összemossa a politikai menekültek, valamint az Európába gazdasági céllal érkező illegális bevándorlók, valamint az unión belüli szabad munkaerő-áramlás részvevőit. Leszögezte: a bevándorlók legkisebb részét az életüket vallási, vagy más meggyőződésük miatt igazoltan féltők teszik ki, a Magyarországra érkezők esetében ez az arány 10 százalék, uniós átlagban pedig a kérelmezők negyede.

 

Az ő esetükben a kabinet elfogadja a megsegítésükre vonatkozó közös európai szempontokat - fűzte hozzá. A kormány ugyanakkor szeretné elérni, hogy az uniós tagországok kapják vissza azon jogukat, hogy szabadon dönthessenek a megélhetési bevándorlók sorsáról. Egyúttal jelezte, hogy a külföldön munkát vállaló magyarok egyik európai alapjogukkal élnek, rendszeresen utalnak haza jövedelmükből, továbbá a jövőben várhatóan haza is térnek.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés