Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 72 vendég böngészi
Határozottabb, keményebb fellépést várnak a válaszadók | +videó Nyomtatás E-mail
2015. június 08.

 

A bevándorlásról szóló nemzeti konzultációra kiküldött kérdőívekből eddig 400 ezer érkezett vissza, 200 ezret pedig már fel is dolgoztak - hangzott el Kovács Zoltán és Pósán László szombati sajtótájékoztatóján.

 

A kormányszóvivő hangsúlyozta, elérte a visszaküldött kérdőívek száma a 400 ezret, a válaszok időarányosan, megfelelő ütemben érkeznek. Kovács Zoltán tájékoztatott arról is, hogy már több mint 200 ezer kérdőívet feldolgoztak.

 

Szavai szerint ez alapján az látszik, a magyar emberek úgy vélik, a jelenlegi szabályozás nem elég határozott, és nem kínál valós megoldást a problémára. A többség határozottabb, keményebb fellépést vár Magyarországtól és az Európai Uniótól a bevándorlás ügyében – jelentette ki.

 

Hangsúlyozta, az eddigi adatokból kiderül, hogy a magyarok biztonságban érzik magukat, bár elképzelhetőnek tartják hazánkban egy terrorcselekmény bekövetkeztét. Kétharmad részük azt gondolja, hogy a jelenlegi szabályozás „részben lehetővé teszi, hogy a terrorizmus is megjelenjen, mint fenyegetés az illegális migráció kapcsán” – húzta alá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A kormányszóvivő elmondta, az eddigi válaszadók 90 százaléka támogatja, hogy szigorúbb legyen a szabályozás a Magyarországra illegálisan érkezőkkel kapcsolatban mind az őrizetbe vételt, mind a visszafordítást illetően. Azzal pedig a válaszolók több mint 90 százaléka ért egyet, hogy az esetleg felmerülő munkaerő- és népesedési kérdéseket ne bevándorlással, ne a migráció engedélyezésével, hanem családtámogatási eszközökkel oldják meg – fűzte hozzá.

 

Ugyanitt Pósán László beszámolt arról, hogy a debreceniek türelmetlenül várták a kérdőíveket. Az országgyűlési képviselő szerint az ottani emberek „mélységesen egyetértettek azzal, amit a magyar kormány is megfogalmazott, hogy Magyarország szeretné a kérdést saját maga kezelni”.

 

Szavai szerint a debreceniek fel vannak háborodva a baloldal álláspontján, véleményük szerint ők ebben a kérdésben nem a magyar emberek oldalán állnak. Hozzátette: a Jobbik sem kínál valós megoldást a bevándorlás kérdésére, hanem „ennek ürügyén azt a politikai álláspontját, krédóját fogalmazza meg, amit már többször is elmondtak, aztán igyekeztek ezt elmismásolni, hogy ki kell lépni az Európai Unióból”.

 

Magyarország érdeke, hogy a brüsszeli tárgyalásokon elérjük, hogy nemzeti hatáskörbe kerüljenek a migrációval kapcsolatos ügyek, vagy az unió egésze találjon megoldást – emelte ki.

 

Újságírói kérdésre reagálva a kormányszóvivő kifejtette, a témával kapcsolatos EU-csúcs június 25-én és 26-án lesz.

 

A plakátrongálással és az Európai Baloldal erre vonatkozó elképzelése kapcsán leszögezte, a hatóságok majd eljárnak az ügyben. „A bűncselekmény az bűncselekmény, a szabálysértés az szabálysértés” – jegyezte meg.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés