Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 54 vendég böngészi
39 képviselő nemet mondott az adócsökkentésre | +videó Nyomtatás E-mail
2015. június 16.

 

Akik most nemet mondtak az adótörvényekre, nemet mondtak a munka terheinek csökkentésére, a családok támogatására, a gazdaság fehérítésére, valamint a gazdasági növekedés előmozdítására – mondta Tuzson Bence.

 

A Fidesz-frakció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, a jövő évi adótörvények lényege, hogy adócsökkentés lesz Magyarországon. Mégis volt 39 országgyűlési képviselő, aki nemet mondott erre – hívta fel a figyelmet Tuzson Bence. Nem tudjuk, hogy mit akar ez a 39 képviselő. Most tulajdonképpen ők adóemelésben gondolkodnak? – tette fel a kérdést.

A politikus kifejtette, akik most nemet mondtak az adótörvényekre, nemet mondtak a munka terheinek csökkentésére, a családok támogatására, a gazdaság fehérítésére, valamint a gazdasági növekedés előmozdítására.

 

Elmondta, a jövő évtől a jelenlegi 16-ról 15 százalékra csökken az szja-kulcs. Ez azt jelenti, hogy 120 milliárd marad a magyar családoknál – fűzte hozzá, egyúttal emlékeztetett arra, hogy 2010 előtt 32 százalék volt a felső kulcs. Hangsúlyozta, szeretnék elérni, hogy egyszámjegyű legyen az adókulcs.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Szólt arról is, hogy 2019-ig szeretnék megduplázni a kétgyermekes családok adókedvezményét, ennek jegyében már jövőre gyermekenként 2500 forinttal több adókedvezményt kaphatnak.

 

Leszögezte, a fenti két intézkedés komoly segítséget, támogatást jelent; „egy átlagos magyar család esetében elérheti akár a 100 ezer forintot”.

 

Felidézte, a baloldali kormányok idején csak a háromgyermekes családok vehettek igénybe adókedvezményt, gyermekenként mindössze havi 4000 forintot.

 

Az Országgyűlés döntött a sertés tőkehús áfájának 5 százalékra mérsékléséről is. Ennek köszönhetően 25 milliárd marad a családok zsebében – húzta alá. Tuzson Bence kiemelte, figyelembe veszik az intézkedés hatásait, valamint a gazdaság teljesítőképességét, és megvizsgálják a baromfi áfájának csökkentését is. Elmondta, a mostani döntéstől a gazdaság fehéredését is remélik.

 

Szólt arról is, hogy 2016-tól áfa-mentes lesz az a közcélú adomány, amelyet gazdasági társaságok adnak oktatási intézményeknek.

 

A politikus hangsúlyozta, jövőre csökken a bankadó mértéke. A rendszer jutalmazza azokat a bankokat, akik a válság idején a magyar gazdaságot finanszírozták, és nem kifelé menekítették a pénzt – jelentette ki az adókedvezményekről szólva. Felhívta a figyelmet arra is, hogy új intézményként bekerült a törvénybe a növekedési adóhitel, ami komoly segítséget jelent a gyorsan fejlődő vállalkozások számára.

 

A játékadóval kapcsolatos változások kapcsán elmondta, hogy az ebből befolyó bevétel 3 százalékát mostantól játékosvédelmi célokra kell fordítani.

 

Tuzson Bence kifejtette, továbbra is arra szeretnének koncentrálni, hogy „ne a jövedelmeket, hanem a fogyasztást” terheljék adókkal. Hangsúlyozta, céljuk, hogy a gazdasági növekedést és az emberek jólétét elősegítsék azáltal, hogy egyre kevesebb adót kelljen fizetniük, és egyre nagyobb adókedvezményekben részesülhessenek.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés