Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég böngészi
Előkészítik a magyar-szerb határ lezárását | +videó Nyomtatás E-mail
2015. június 17.

 

A kormány a mai napon utasította a belügyminisztert, hogy haladéktalanul kezdje meg a Magyarország és Szerbia határának fizikai lezárására vonatkozó előkészületeket; a lezárás egy négy méter magas kerítéssel történhet meg - jelentette be Szijjártó Péter.

 

A kormány mai ülésén első napirendi pontként az illegális migráció által Magyarországra és az unióra nehezedő nyomást tárgyalta meg. A kabinet meghallgatta Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatóját a bevándorlás nyomán kialakult hazai helyzetről és az uniós országok belügyminisztereinek tegnapi tanácskozásáról.

 

Szijjártó Péter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatóján az unió előtt álló egyik legsúlyosabb kihívásnak nevezte a bevándorlás kérdéskörét.

 

A bevándorlási nyomás az Európai Uniós tagországok közül Magyarországot érinti a legsúlyosabban; ez tegnap a belügyminiszterek uniós tanácsülésén kiderült – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A politikus aláhúzta, az uniós országok láthatóan keresik a megoldást, de egyelőre a közös válaszhoz vezető út meglehetősen időigényesnek és hosszúnak tűnik. A tárcavezető reményét fejezte ki, hogy lesz közös európai megoldás, de Magyarország nem engedheti meg magának, hogy tovább várjon.

 

A kormány elkötelezett, hogy megvédje Magyarországot és a magyar embereket a bevándorlási nyomással szemben – szögezte le a politikus.

 

A kormány a mai napon utasította a belügyminisztert, hogy haladéktalanul kezdje meg a Magyarország és Szerbia határának fizikai lezárására vonatkozó előkészületeket, és a jövő hét szerdán adjon erről tájékoztatást a kabinetnek – jelentette be Szijjártó Péter.

 

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a 175 kilométeres határszakasz fizikai lezárása egy négy méter magas kerítéssel történne. Ennek előkészítésére kapott utasítást a belügyminiszter.

 

A tárcavezető leszögezte, ezzel az intézkedéssel a kormány nem szeg meg semmilyen nemzetközi jogi kötelezettséget és semmilyen nemzetközi szerződést. Példaként említette, hogy a görög-török és a bolgár-török határon is építettek kerítést, és az Észak-Afrikában levő spanyol városok is így védik magukat a bevándorlási nyomással szemben.

 

A kormány arra is utasítást adott, hogy el kell végezni azokat a jogi előkészítő munkálatokat is, amely nyomán Magyarország valamennyi uniós és tagjelölt országot biztonságos országnak minősít.

 

A földművelésügyi miniszter tájékoztatta a kormányt arról, hogy felmérések alapján a térségben élő gazdák is rendkívül súlyos problémaként említették a bevándorlók vonulását a határmenti területeken – mondta el a tárcavezető.

 

Szijjártó Péter bejelentette azt is, hogy július 1-jén Magyarország és Szerbia kormányzati csúcstalálkozót tart, ahol hazánk részletesen tájékoztatni fogja a szerb felet a magyar intézkedésről.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés