Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 65 vendég böngészi
Kézzelfogható a rezsicsökkentés | +videó Nyomtatás E-mail
2015. július 01.

 

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy a 2,5 évvel ezelőtt elindult rezsicsökkentések hatására mára uniós összehasonlításban a magyar emberek fizetik a második legkevesebbet vásárlóerő paritáson számolva a gázért és a villanyért.

 

A fideszes politikus rámutatott a rezsicsökkentés pozitív gazdasági hatásaira is.

 

A képviselő a csepeli piacon tartott keddi sajtótájékoztatóján felidézte, az elmúlt két és fél év alatt három lépcsőben csökkent a rezsi, és hat másik olyan terület is van, melyben mérséklődtek a háztartások kiadásai.

 

A politikus emlékeztetett, 2002 és 2010 között a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt 206 százalékkal nőtt a gáz ára. 2010-ig Európa legmagasabb gázárát fizették a magyar emberek; a három rezsicsökkentésnek köszönhetően viszont elértük, hogy most már csak Romániában fizetnek kevesebbet vásárlóerő paritáson számolva. Ma 152 forint helyett 113 forintot fizetnek a magyar családok egy köbméter gázért – fejtette ki.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Németh Szilárd felidézte azt is, 2002 és 2010 között 97 százalékkal nőtt a villany ára.

 

2010 előtt a villanyáramért a második legtöbbet fizettük az EU-ban vásárlóerő paritáson, de a három rezsicsökkentéssel elértük, hogy mára csak Bulgáriában fizetnek kevesebbet, mint nálunk. Most 50 forint helyett körülbelül 37 forintot kell fizetni hazánkban 1 kw/óra áramért – sorolta.

 

A politikus elmondta, a távhő tekintetében is hasonló trendeket lehet kimutatni, mint az áram és a gáz esetében. Arra is felhívta a figyelmet, hogy csökkentek a vízdíjak, a csatornadíjak, a szemétszállítási díjak és a palackos gáz ára; valamint Budapesten olcsóbb lett a közösségi közlekedés is.

 

A Fidesz képviselője hangsúlyozta, a rezsicsökkentésnek fontos gazdaságélénkítő hatása is van. Németh Szilárd felhívta a figyelmet a történelmi mélyponton levő inflációra, és rámutatott arra is, hogy a rezsicsökkentések következtében 380 milliárd forint maradt a családoknál, mely pozitívan hatott a gazdaságra. Ezek között megemlítette a kiskereskedelmi forgalom növekedését, a lakosság 50 milliárd forint feletti tartozásának 20 milliárd forintra való csökkenését, valamint az alacsony értékű államkötvények emelkedő lakossági eladását.

 

A sajtótájékoztatón részt vettek olyan csepeli lakosok is, akik a rezsicsökkentések kapcsán beszámoltak a megtakarításaikról.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés