Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 40 vendég böngészi
A társadalom elsöprő többsége támogatja Orbánék 29 pontját Nyomtatás E-mail
2010. június 15.
Orbán Viktor kormányfő múlt héten új gazdaságpolitikai akcióprogramot mutatott be az Országgyűlésnek és a szélesebb nyilvánosságnak. A miniszterelnök szavai szerint a 29 pontos program célja a költségvetési hiány betarthatóságának biztosítása mellett leginkább a kis- és közepes vállalkozások működésének támogatása, valamint munkahelyek teremtése. A terveket a társadalom elsöprő többsége támogatja.

 

Az akcióprogram a társadalom szinte minden csoportja számára jelent majd valamiféle változást. Ennek megfelelően a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásában azt vizsgálta, hogy a tervezett intézkedések bírják-e a lakosság támogatottságát. Kutatásukból kiderült, hogy a kormány terveit a magyar társadalom elsöprő többsége támogatja. A tervezett 29 kérdésből a 16 legfontosabbról kérdezték az emberek véleményét. A vizsgált intézkedésekkel a szavazók átlagosan 84 százaléka egyetért.

 

A Századvég Alapítvány közvélemény-kutatási eredményei

 

 

A legszimpatikusabb ötletek közé a külföldi élelmiszerek fokozottabb ellenőrzése (96 százalék), az állam kiadásainak általában vett csökkentése (95 százalék), a telefon-, bútor- és gépjárműcserék leállítása (93 százalék), az adományozás adómentessé tétele (93 százalék), a pártok költségvetésének 15 százalékos csökkentése (93 százalék), a végkielégítések megadóztatása (91 százalék), illetve az EU-s források magyar kis- és közepes vállalkozások munkahelyteremtésére történő átcsoportosítása (90 százalék) került.

 

Négyötödös vagy azt meghaladó támogatottságú tervezett lépésnek számít a közüzemi díjak befagyasztása (89 százalék), az állami szektoron belüli bruttó havi kétmillió forintos kereseti plafon (89 százalék), az adórendszeren kívüli kereset (84 százalék), illetve a kilakoltatási moratórium (80 százalék) bevezetése.

 

Ennél valamivel kevesebben, de még így is a megkérdezettek közel háromnegyede a bérek közszférán belüli befagyasztása (78 százalék), az ingatlan-bérbeadás megkönnyítése (76 százalék), a cégek nyereségadójának bizonyos körülmények közötti csökkentése (75 százalék), illetve a bankadó növelése (73 százalék) mellett foglalt állást.

 

Az intézkedések közül arányaiban a legkevesebben a személyi jövedelemadó kulcsainak csökkentésével értettek egyet (52 százalék), ugyanakkor még ez az intézkedés is élvezi a lakosság többségének támogatottságát – áll a Századvég közleményében.

 

 

(mno.hu)

 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.