Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 60 vendég böngészi
Nem szeretnénk, ha a befogadó táborok a családok biztonságát veszélyeztetnék | +videó Nyomtatás E-mail
2015. július 20.

 

Arra kérjük a kormányt, dolgozza ki annak a megvalósíthatósági tervét, hogyan kerülhetnének a migrációs táborok városainkon kívülre - hangsúlyozta Tessely Zoltán.

 

Egyre nyilvánvalóbb, hogy az illegális bevándorlás napról napra sürgetőbb probléma – utalt a fideszes képviselő hétfői sajtótájékoztatóján arra, hogy a hétvégén, péntektől vasárnapig, 4235 határsértőt fogtak el Magyarország és az Európai Unió határait biztosító rendőreink. Hozzátette, hogy a mai napig már több mint 86 ezer migráns lépte át határainkat törvénytelenül.

 

Kiemelte: ezt a terhet nem bírja el Magyarország, a népvándorlást pedig meg kell állítani. Ennek kapcsán felidézte, hogy az Országgyűlés döntött a kormány javaslatára arról, hogy biztonsági határzárat hoznak létre hazánk déli határánál, hangsúlyozva, hogy a bevándorló áradat feltartóztatására ez az egyedüli megoldás.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Tessely Zoltán egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a múlt héten befejeződött a mintaszakasz kivitelezése, és az ott alkalmazott kerítéstípusok közül a holnapi kormányülésen választják ki azt, amely alapján megépítik a teljes 175 kilométeres hosszon a határzárat.

 

A kormánypárti képviselő beszámolt további törvényi szigorításokról is, így azoknak az illegális határátlépőknek az esetében, akiket nem fenyeget veszély hazájukban, vagy biztonságos harmadik országból érkeztek, gyorsított eljárásban dönthetnek az országból történő kiutasításáról. Továbbá szólt a Btk. tervezett módosításáról, mely szerint az illegális határátlépés a jövőben nem szabálysértésnek, hanem bűncselekménynek számítana.

 

A fideszes politikus ismét tolmácsolta a befogadó állomásoknak otthont adó városok polgárainak azt a kérését, hogy ezek a táborok mihamarabb kerüljenek a városokon kívülre. Ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet, hogy a nyitott táborok jelenleg rengeteg köztisztasági és közbiztonsági problémát okoznak, illetve az illegális bevándorlók „gyakran csapatokba verődve félelemkeltő módon viselkednek”. „Nem szeretnénk azt, ha a táborok a bicskei és a magyar családok biztonságát veszélyeztetnék” – szögezte le, emlékeztetve a debreceni befogadó tábornál történt atrocitásra, illetve arra a bicskei esetre, amikor egy migráns kést rántott az egyik helyi bevásárlóközpontban.

 

Tessely Zoltán arra is kitért, hogy országosan száz migránsból nyolc esetében derül ki, hogy hazájában valóban veszélynek van kitéve, míg Bicskén ez az arány százból kettő.

 

„Határozottan úgy gondoljuk, hogy aki Magyarországra érkezik, annak be kell tartani a törvényeinket és viselkedési szabályainkat” - mutatott rá. Ezért arra kérik a kormányt, hogy dolgozza ki annak a megvalósíthatósági tervét, hogyan kerülhetnének a migrációs táborok városainkon kívülre. Ezzel a magyar polgárok biztonságát lehetne garantálni, és azoknak az érdekeit is szolgálná, akiket valóban üldöznek hazájukban, mert a befogadó állomások végre azzal foglalkozhatnának, ami az eredeti céljuk volt.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés