Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 64 vendég böngészi
A magyarok nem akarnak törvénytelen bevándorlókat | +videó Nyomtatás E-mail
2015. július 27.

 

A magyarok elsöprő többsége - a válaszadók 95 százaléka -, szerint a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség - hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

Magyarország, - amíg lehetett – igyekezett olyan lépéseket tenni, mely minden szomszédjának érdekét teljes mértékben figyelembe vette, mára azonban hazánk harapófogóba került - közölte a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Nyári Tábor (Tusványos) zárónapján tartott előadásában.

 

Nemcsak délről érkeznek a népvándorlás újabb és újabb hullámai, hanem a tőlünk nyugatra fekvő országokban is kialakult az a szándék, hogy az innen oda távozott törvénytelen határátlépőket visszaadják Magyarországnak – fűzte hozzá. Orbán Viktor szerint ezt a kétfelől érkező nyomást nem bírjuk ki.

 

A kormányfő hangsúlyozta, a népvándorlás kérdése egyszerre a józanész és az erkölcs kérdése is. Az ilyen kérdések egy társadalomban csak akkor kezelhetőek, ha egy közösség egyetértési pontokat hoz létre; ezt szolgálta a nemzeti konzultáció a bevándorlásról – tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, július 21-ig 1 millió 254 darab kérdőív érkezett vissza.

 

A miniszterelnök ismertette az eredményeket is. A magyar emberek több mint kétharmada fontosnak tartja a saját élete szempontjából a terrorizmus térnyerésének a kérdését. A magyarok háromnegyede gondolja úgy, hogy az illegális bevándorlók veszélyeztetik a magyar emberek munkahelyeit, és megélhetését. A magyarok négyötöde szerin Brüsszel politikája megbukott a bevándorlás és a terrorizmus kérdésében, ezért új megközelítésekre, és szigorúbb szabályokra van szükség.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A magyar emberek mintegy négyötöde arra biztatja a kormányt, hogy Brüsszel megengedő politikájával szemben szigorúbb szabályokat hozzon a törvénysértő bevándorlás megfékezésére, olyanokat, melyek megteremtik a lehetőséget, hogy a magyar határokat törvénytelenül átlépőket őrizetbe lehessen venni, és a lehető legrövidebb időn belül vissza lehessen őket toloncolni.

 

A válaszadók 80 százaléka szerint az illegális bevándorlóknak, - amíg Magyarországon tartózkodnak – saját maguknak kellene fedezniük ellátásuk költségeit.

 

„Kemény szavak, határozott álláspont, de ez a magyar álláspont” – kommentálta a konzultáció eredményét a kormányfő. Orbán Viktor közölte azt is, a magyarok elsöprő többsége - a válaszadók 95 százaléka -, szerint a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség. Jól látható, hogy a magyarok még nem vesztették el a józan eszüket – jegyezte meg.

 

A konzultáció eredményei azt mutatják, hogy a magyarok nem akarnak törvénytelen bevándorlókat, és nem osztoznak az európai baloldal szellemi ámokfutásában – jelentette ki a kormányfő. „Magyarország döntött, és a magyar emberek így döntöttek. Ez azt jelenti, hogy mi egy biztos, és stabil ország, egységes és kiegyensúlyozott nemzet akarunk maradni abban a bizonytalan világban, mely körülvesz bennünket” – fogalmazott a miniszterelnök. A világban ma bármi megtörténhet, de mindannyian azt akarjuk, hogy ezzel szemben Magyarország olyan ország legyen, ahol nem történhet meg bármi – zárta előadását Orbán Viktor.

 

Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek - jelentette ki Orbán Viktor a közönség soraiból érkező kérdésre válaszolva. A miniszterelnök azt mondta, az eddigi tapasztalatok alapján egyhatodára, egyhetedére csökken azonnal az illegális határátlépők aránya az ilyen határzárak kialakításával.

 

Hozzátette: nagyarányú javulást vár ettől a lépéstől. A műszaki terveket a kormány jóváhagyta, a határidőket módosította, vegyes technikai megoldást választott - jelezte.

 

A román-magyar kapcsolatokról - mint kiemelte - nem sok boldogítót tud mondani. Ez nem volt mindig így, 2012-ig bizalmi alapon álló, gyakorlatias és eredményes együttműködés volt a két ország akkori kormányai között. Ez 2012-től megváltozott - mondta Orbán Viktor. Hozzátette: nem emlékszik arra, hogy vezető román politikusok annyiszor rúgtak volna Magyarországba, mint azóta. A kormányfő ugyanakkor lát lehetőséget egy új kezdetre. Ha megnyílik a lehetőség, mi magyarok készek vagyunk felvenni a fonalat - fogalmazott a kormányfő.

 

(Fidesz.hu, MTI)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés