Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 99 vendég böngészi
Önkormányzati segítség a tanévkezdéshez Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 24.

 

Ezerháromszáz gyerek kap tízezer forintos beiskolázási támogatást az önkormányzattól. Az érintettek azok közül kerülnek ki, akik az elmúlt időszakban már kaptak valamilyen gyerekneveléshez kapcsolódó támogatást.

 

Nagy István alpolgármester utalt rá, az újpestiek már tapasztalhatták, hogy a nyugdíjasok minden évben kapnak élelmiszercsomagot, illetve ősszel burgonyát. Emellett a jelenlegi városvezetés a gyermekeket nevelőkről sem feledkezik meg, ezért ebben az évben is iskolakezdési támogatást kíván nyújtani a gyermekeket nehéz anyagi körülmények közte nevelő szülőknek.

 

Az iskolakezdési támogatás annak köszönhető, hogy bár egyes támogatási feladatkörök állami hatáskörbe kerültek, Újpest Önkormányzata nem csökkentette a segélyezésre fordítható keretet. Nagy István hozzátette, ennek alapja a város jó gazdálkodása, ami nélkül nem tudnák megkönnyíteni az iskolakezdést.

 

– Az újpestiek látják azt is, hogy parkjaink szépülnek, bölcsődék, óvodák, iskolák újulnak meg. Természetes, hogy a nehéz helyzetben lévőket is támogatjuk, segítjük, mert ez is hozzátartozik a város életéhez – fogalmazott Nagy István.

 

Az iskolakezdési támogatást nem kell külön igényelni, az érintettek szeptember elejéig kapják meg a gyermekenként járó tízezer forintot.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés