Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 12 vendég böngészi
Az illegális bevándorlók egyre agresszívabbak | +videó Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 27.

 

Mindenki számára világos, hogy a zöldhatáron, mindenféle papírok nélkül, illegálisan Magyarországra érkező népvándorlók egyre agresszívabbak – jelentette ki Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján a Röszkén történtek kapcsán.

 

Dulakodás alakult ki a röszkei táboron belül szerda délelőtt, a rendőrség könnygázt is bevetett a rend helyreállítása érdekében a menekültekkel szemben. Mindenki számára világos, hogy a zöldhatáron, mindenféle papírok nélkül, illegálisan Magyarországra érkező népvándorlók egyre agresszívabbak – jelentette ki Németh Szilárd. A Fidesz országgyűlési képviselője leszögezte, ezt az agresszivitást nem tudják elfogadni.

 

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarországra komoly kötelezettség hárul a schengeni határok őrzése miatt; a szerződésben egyértelműen rögzítve van, hogy hazánknak nemcsak az ország, hanem az európai határokat is meg kell védenie.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Elmondta, óriási emberáradat lepte el hazánkat, példátlan teher hárul az országra, annak valamennyi állampolgárára. Az illegális határátlépők eddigi több, mint 140 ezres számának kapcsán aláhúzta, már most túl vagyunk azon a számon, amit az év végére prognosztizáltak korábban.

 

Németh Szilárd hangsúlyozta, az elmúlt hetek, hónapok azt is bebizonyították, hogy Brüsszel képtelen kezelni ezt a helyzetet, ezért azt csak nemzeti szinten lehet megoldani.

 

A politikus kitért arra is, hogy az ideiglenes műszaki határzár mellett szükség van jogi határzárra is. Aláhúzta, a jövő héten rendkívüli parlamenti ülés lesz, melyen megvitatják ezt a témakört, és rendkívüli eljárással meg is hoznák a szükséges jogszabályokat.

 

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy mindenképpen szükség van a honvédség igénybevételére. Elmondta, erről a parlamentnek kell döntenie, ezért szeptember 1-jére összehívták a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság együttes ülését. A politikus közölte, az ülésen olyan határozati javaslatot terjesztenek elő, mely lehetővé tenné a honvédség bevetését, és ennek körülményeinek kidolgozására felhatalmaznák a kormányt. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke arról is tájékoztatott, hogy az ülést nyilvánosnak szánják, melyre meghívják a kormány képviselőit is.

 

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy a határozati javaslat kétharmados parlamenti elfogadásához a Fidesz-KDNP-frakción kívül más képviselők támogatására is szükség lesz. Magyarország polgárai előtt világossá fog válni, hogy kik azok a parlamenti képviselők, és melyek azok a politikai erők, akik az illegálisan hazánkba érkezőket támogatják a magyar emberekkel szemben – fogalmazott a Fidesz képviselője.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés