Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 45 vendég böngészi
Korszerűbb lehet a kórházi ellátás Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 27.

 

A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ döntése szerint ősztől a Honvédkórház veszi át Újpest aktív fekvőbeteg-ellátásának biztosítását.

 

A változtatások előzményei több mint tíz évre nyúlnak vissza, a mostani átalakítással korszerűbbé válhat az ápolás. A fenntartó valamennyi dolgozóra számít, akik kérik, automatikusan átkerülhetnek a Honvédkórházba.

 

Dr. Hollósi Antal, a Károlyi Sándor kórház orvos-igazgatója elmondta, hogy a kórházak működtetése, vagyis a fekvőbeteg-ellátás állami feladat, az tehát az állam felelőssége, hogy mindenki megfelelő kórházi ellátásban részesüljön. A mostani lépés célja, hogy korszerűbben, de egyúttal gazdaságosabban működhessen az aktív fekvőbeteg-ellátás az újpestiek számára is. Az átalakítás vitathatatlan előnye, hogy sokkal modernebb és korszerűbb, nagyobb kórház áll majd az újpestiek rendelkezésére, kétségtelen hátránya ugyanakkor az, hogy a Honvédkórház nem Újpesten van, így 10-15 perccel többet kell utazni oda Újpestről.

 

Az orvos-igazgató egyik szeme sír a másik nevet, hiszen több, mint 40 éve dolgozik a Károlyiban, minden a régi kórházhoz köti, így számára fájdalmas a változás. Azonban azt szakmai alapon nem lehet vitatni, hogy ma már a Honvédkórház sokkal korszerűbb ellátásra képes. Dr. Hollósi Antal azt is hozzátette, hogy az elmúlt több mint tíz év átszervezései hatására a legtöbb ellátást jelenleg sem a Károlyi Kórházban lehet igénybe venni, és a kórház régóta folyamatos nehézségekkel küzdött.

 

Szerencsére az Újpesti Önkormányzat az elmúlt öt évben nagyon sok forrást és energiát fordított a helyi egészségügy fejlesztésére, ez a jövőben is így lesz, az egészségügyi ellátás Újpesten továbbra is fejlődni fog.

 

Újpest önkormányzatának elsődleges célja, hogy minél jobb színvonalú ellátást kaphassanak az itt élők és ezért az elmúlt években is mindent megtett. Korábban pluszforrással és műszerek vásárlásával jelentős mértékben támogatta a kórházat is. A járóbeteg-ellátás színvonalának jelentős fejlesztéseként pedig saját kézbe vette, felújította a Szakrendelőt, felújította valamennyi háziorvosi rendelőt, és hamarosan egy új rendelő építése is megkezdődhet. Az újpesti diagnosztikai lehetőségek pedig a Szakrendelő új ultrahang- és röntgenkészülékeinek köszönhetően a legkorszerűbbek közé számítanak.

 

Dr. Hollósi Antal hangsúlyozta, a betegellátás továbbra is biztosított Újpesten.

 

A fekvőbeteg-ellátásért az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, mint kórházfenntartó felel. Az újpestiek ellátásáról részben eddig is a Honvédkórház gondoskodott, most viszont az összes aktív fekvőbeteg-ellátás e kórház területére kerül át.

 

Dr. Hollósi Antaltól megtudtuk, az augusztus 24-én véglegesített döntésről Újpest vezetése aznap kapott hivatalos tájékoztatást, azonban a folyamat előkészítése hosszabb ideje elkezdődött. Ennek okai a már előbb említett átalakítások és forrásátcsoportosítások voltak. Újpest vezetése eddig is támogatta a kórház működését, négy évvel ezelőtt pedig úgyszintén komoly lépést tett azért, hogy a létesítmény működhessen.

 

Az orvos-igazgató végezetül hozzátette, a zökkenőmentes átállás érdekében fokozatosan, a következő két hónap alatt megy végbe az átalakulás. Fontos, hogy a fenntartó valamennyi kórházi dolgozó munkájára számít, éppen ezért, aki ezt kéri, automatikusan átkerülhet a Honvédba.

 

Ha kicsivel többet is kell utazni a jövőben a kórházi vizsgálatokért és kezelésért, cserébe korszerűbb ellátást kaphatnak az újpestiek, az állami fenntartó korszerűsödést ígér. A város pedig tovább fejleszti az egyébként is hatáskörébe tartozó járóbeteg-ellátást.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés