Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 94 vendég böngészi
Díjátadó ünnepség a Városházán Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 03.

 

A Városnapok második napján került sor az év egyik tekintélyes közösségi rendezvényére, az Újpestért díjak, és az Elismerő Oklevelek átadására a Városháza zsúfolásig megtelt dísztermében.

 

Idén is a Városnapok keretében, augusztus 28-án pénteken, a Városháza dísztermében adta át Wintermantel Zsolt polgármester az Újpestért Díjakat és az Elismerő Okleveleket. A polgármester kiemelte: „Gyorsabban telik az idő azok számára, akik aktív, tevékeny életet élnek, sokat vállalnak. Ilyenkor minden évben őket ünnepeljük, köszöntjük. Azokat, akik az aktívak közül is legaktívabbak, akik a legtöbbet vállalják és teljesítik, és akikre ezért mindannyian felnézhetünk.”

 

 

Az Újpestért Díj annak az újpesti polgárnak adományozható, aki a közösség érdekében végzett tevékenységét, munkásságát legalább egy évtizeden át folyamatosan, kiemelkedő színvonalon Újpest érdekében fejtette ki, vagy a tevékenysége során valamely jelentős újpesti esemény megszervezésével, jelentős újpesti létesítmény létrehozásával, vagy valamely jelentős eredmény elérésével kiemelkedő érdemeket szerzett. Újpestért Díjban Őze István, az Újpesti Torna Egylet klubigazgatója és dr. Vitáris Edit címzetes főjegyző részesült. Őze István irányítása mellett került kidolgozásra az a modell, amely lehetővé tette, hogy az Egyesület 15 szakosztálya teljesen önállóan gazdálkodjon saját bevételeiből, ugyanakkor az egyesületi egység is megmaradjon. Vezetése alatt az elmúlt években nagyarányú fejlesztések és beruházások valósultak meg. 2014-ben az UTE lett a legeredményesebb sportegyesület.

 

Dr. Vitáris Edit 1990-től 22 esztendőn át volt Újpest jegyzője, majd azt követően a hivatal nemzetiségi önkormányzatokkal foglakozó referense. Munkáját magas szakmai színvonal, precizitás, igényes hozzáállás jellemezte, aminek elismeréseként a képviselő-testület javaslatára Magyarország miniszterelnöke 2011-ben címzetes főjegyzői címet adományozott részére.

 

Újpest Önkormányzatának elismerő oklevelét Ambrus Imre, Horváth Józsefné, Nagy Antal, Nyers Erika, Sipos Zsuzsanna, az Újpesti Tűzőrség képviseletében Béres Ferenc, a Vadgesztenye Cukrászda nevében a Valiczek házaspár, és ifj. Vitek Ferenc vehette át.

 

Wintermantel Zsolt a díjak átadása után elmondta: „Ahogy minden jó asztaltársaságnál, a városi közösségben is vannak hangadók, olyanok, akik képesek magukkal ragadni a többieket.

 

Olyanok, akikre anélkül is odafigyelnek az emberek, hogy feltűnősködnének, olyanok, akik nem mesterkednek azon, hogy felfigyeljenek rájuk, de a szavaik, tetteik, a tartásuk és az eredményeik miatt mégis a figyelem középpontjába kerülnek.” Újpest polgármestere ezután hozzátette, hogy akiket ma kitüntettek, az újpesti asztaltársaság hangadói. „Tetteikkel, életvitelükkel, eredményeikkel, és a városrészhez való hűségükkel kivívták az újpestiek tiszteletét és nagyrabecsülését, példaként szolgálnak másoknak.”

 

Az est egyik fellépője Mondok Yvett volt. Az Újpesten élő operaénekesnő az első magyar operaénekes, aki Európa egyik legnagyobb, idén ősszel átadásra kerülő hangversenytermében, Lengyelországban lép színpadra. Mindamellett hogy végigkoncertezi a világot, decemberben a Művészetek Palotájában áll színpadra és rendszeresen fellép az újpesti kulturális rendezvényeken, illetve a Zeneiskola Operastúdiójának előadásain.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés