Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 47 vendég böngészi
Az Országgyűlésből jelentjük #1 Nyomtatás E-mail
2010. június 23.

A Kormány a 2010. június 6-i ülésén döntést hozott az energiaszolgáltatási területen bevezetendő ármoratóriumról, amely lehetőséget ad olyan új árszabályozási rendszer kialakítására, amely biztosítja, hogy a valós költségeket tükröző egyetemes szolgáltatási árak alakuljanak ki mind a földgáz, mind a villamos energia szektorban.

Ahhoz, hogy az árszabályozási rendszer felülvizsgálata hatékonyan végrehajtható legyen, a földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvényt, valamint a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvényt módosítani volt szükséges. A módosítás során - a fenti cél elérése érdekében - biztosítani kellett, hogy a Magyar Energia Hivatal árelőkészítő szerepének megtartásával a nemzeti fejlesztési miniszter jogalkotói hatáskörébe kerüljön az egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia, illetve földgáz legmagasabb hatósági árának megállapítása.

A törvényjavaslat, melyet az Országgyűlés nagy többséggel fogadott el, összhangban van az Európai Unió előírásaival.


Az Országgyűlés, követve az Alkotmány módosítását, amely legfeljebb 200 főben, illetve a nemzeti és etnikai kisebbségeket képviselő legfeljebb 13 főben határozza meg az országgyűlési képviselők létszámát, az ehhez szükséges választójogi reform előkészítésére albizottság felállítását tartotta szükségesnek. Az albizottság létrehozására felkérte a választójogi kérdésekben hatáskörrel rendelkező Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságot, amely tagjaiból -- minden képviselőcsoport részvételével -- paritásos alapon működő bizottságot hoz létre. Az albizottság összetételéből következik, hogy az Országgyűlés többsége nem akarja rákényszeríteni akaratát az Országgyűlésben kisebbségben lévő pártokra, mint ahogyan a kérdés alapvető alkotmányos jelentősége miatt szükségesnek tartja az országgyűlési választásokon jelöltet állítani kívánó parlamenti és parlamenten kívüli pártok, vagy más lehetséges jelölő szervezetek bevonását is a törvényelőkészítés folyamatába.

 

 

Wintermantel Zsolt
Országgyűlési képviselő
Dr. Hollósi Antal
Országgyűlési képviselő
Nagy István
Országgyűlési képviselő
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés