Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 77 vendég böngészi
A szocialisták nem érdekeltek a probléma megoldásában | +videó Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 04.

 

Az európai baloldal homokba dugja a fejét – mondta Kósa Lajos.

 

A Fidesz ügyvezető alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a parlament döntött arról, hogy nem adja meg a felhatalmazást a házszabálytól való eltérésre. Ez elsősorban a szocialistákon és az LMP-n múlt – jegyezte meg Kósa Lajos, hozzátéve: lehullott a lepel a szocialisták álságos magatartásáról. Hangsúlyozta, a baloldali képviselők csak lassítani tudják a munkát, de nem tudják megakadályozni a törvények elfogadását.

 

A szocialisták nem érdekeltek a probléma megoldásában – húzta alá. Úgy fogalmazott, semmit sem változott a bevándorláspárti politikájuk, majd felidézte korábbi nyilatkozataikat, miszerint a bevándorlást álproblémának tartják.

 

Hangsúlyozta, ezt a helyzetet a felelőtlen európai politikusok magatartása idézte elő, akik „majdhogynem meghívót küldtek a világ különböző részeire”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ez a problémákat nem megoldja, hanem elmélyíti, és új, megoldhatatlannak látszó problémák tucatját veti fel – húzta alá.

 

Kósa Lajos úgy fogalmazott, a Keleti pályaudvar előtt kialakult helyzetet egy rossz, felelőtlen német politikusi nyilatkozat váltotta ki.

 

Az európai baloldal homokba dugja a fejét, és azt hangoztatja, hogy megoldást kell találni a kvótarendszer bevezetésére, holott a számok önmagukért beszélnek – utalt arra, hogy várhatóan csak ebben az évben egymillió migráns érkezhet Európába. Leszögezte, csak összeurópai szinten lehet megoldani a problémát, úgy, hogy visszatoloncolják azokat, akik visszaélnek a politikai menekültstátusz intézményével.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a problémának nem Magyarország az oka, hanem az EU elhibázott politikája, mivel nem vették figyelembe – főként a baloldali politikusok -, hogy már nem bevándorlásról, hanem népvándorlásról van szó.

 

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a rendőrség az elmúlt napok során mindvégig betartotta az arányosság és a fokozatosság elvét, helyesen jártak el. Kijelentette, a német politikusi nyilatkozat nem írja felül a jogszabályokat, „Schengen, dublini jegyzőkönyvek, minden érvényben marad”.

 

A Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján elhangzottak kapcsán leszögezte, a DK-s politikus „butaságokat beszél”.

 

Rámutatott, az adatok felvételénél tájékoztatják az illegális határátlépőket arról, hogy milyen szabályok vonatkoznak rájuk. A bevándorlók tudatosan szegik meg a törvényeket, nem hagyhatják el az országot érvényes úti okmányok nélkül, és ezt pontosan tudják – jegyezte meg. „Vajon megér-e nekünk egyébként az egész menekültügy vagy bevándorlásügy annyit, hogy a mi szabad európai utazásunkat megakadályozzuk?” – tette fel a kérdést azzal összefüggésben, hogy a schengeni szabályoknak megfelelően kell eljárnunk. Kósa Lajos kiemelte, a magyar hatóságok jogszerűen, a magyar emberek érdekeinek megfelelően járnak el.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés