Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 117 vendég böngészi
Fel kell gyorsítani a határzár megépítését | +videó Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 09.

 

Szükség van a határzárra, a honvédség közreműködésére és a rendőrök munkájának a segítésére – jelentette ki Simicskó István. A honvédelmi miniszterjelölt hangsúlyozta azt is, hogy szorosabb együttműködés kell a Honvédelmi Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Terrorelhárítási Központ között.

 

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága meghallgatta Simicskó István honvédelmi miniszterjelöltet kinevezés előtt. A meghallgatást követően a bizottság 4 igen és 1 nem szavazat mellett támogatta Simicskó István honvédelmi miniszterré történő kinevezését.

 

Az ülést követő sajtótájékoztatón Németh Szilárd aláhúzta, addigi múltja, felkészültsége, elvégzett munkája, és programja alapján alkalmasnak tartja Simicskó Istvánt a miniszteri posztra.

 

Simicskó István a tömeges migráció kapcsán leszögezte, szükség van a határzárra, a honvédség közreműködésére és a rendőrök munkájának a segítésére.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A miniszterjelölt aláhúzta, fel kell gyorsítani a folyamatot, hogy minél szélesebb körben lehessen garantálni a magyar emberek biztonságát.

 

Az illegális bevándorlás okozta helyzet kezelésére vonatkozó kérdésre válaszolva Németh Szilárd közölte, nagyon pozitívan értékeli a rendőrség hozzáállását, hiszen hétfőn nem kellett semmilyen fizikai erőszakot alkalmazni a rendteremtéshez.

 

A sajtótájékoztatót megelőzően az ülésen Simicskó István aláhúzta, együttműködéspárti, és hangsúlyozta azt is, hogy a sport világához hasonlóan a honvédelemnek, a haza védelmének az ügye is nemzeti ügy. Elmondta, az eddigiekhez hasonlóan a továbbiakban is a szakmai kérdésekben szeretne érdemi vitákat folytatni, nem pedig személyeskedő kérdésekben.

 

A miniszterjelölt fontosnak nevezte a tartalékos rendszer fejlesztését. Emlékeztetett, a Fidesz-KDNP-kormány óriási munkát végzett ezen a téren az elmúlt öt évben, hiszen 2010-ben 17 tartalékos katona volt, mára pedig 6 ezerre nőtt ez a szám. A politikus további lépéseket is szükségesnek tart, hogy elérjük az ideális létszámot, és fontosnak tartja a fiatalok felé nyitást.

 

Elmondta azt is, hogy a katonai életpályamodell megalkotásával is jelentős lépést tettek annak érdekében, hogy megbecsüljék a honvédség állományát. Ezen az úton tovább kell mennünk – fűzte hozzá.

 

Meghallgatásán Simicskó István kitért a migrációs, népvándorlási hullámra is. A politikus szerint ennek a helyzetnek a kezelésében is van szerepe a honvédségnek, hiszen az a magyar határok őrzésére feljogosított szervezet. Aláhúzta, a honvédség számára fontos feladat a rendőrség munkájának a segítése is. Ha megépül a határzár, ezt követően szükséges ennek a biztonságos fenntartására és működtetésére is megfelelő állományt szánni – fűzte hozzá.

 

Simicskó István a honvédség déli határra való vezénylése kapcsán leszögezte, a törvényes rendet fenn kell tartani, garantálni kell a magyar emberek biztonságát, védeni kell a magyar és ezáltal a schengeni határokat, és meg kell felelnünk a nemzetközi egyezményeknek is.

 

Elmondta azt is, hogy a politikai menekülteket fogadni kell, el kell őket látni, de az nem lehet, hogy milliószámra érkezzenek gazdasági bevándorlók. A politikus szerint is a problémákat helyben kell kezelni.

 

Az uniónak is megoldást kell találni erre, de addig nemzeti hatáskörben meg kell hozni a szükséges intézkedéseket – tette hozzá. Aláhúzta, fel kell gyorsítani a határzár megépítését, és ezen keresztül biztonságosabbá kell tenni Magyarországot.

 

A politikus fontosnak tartja, hogy szorosabb együttműködés legyen a Honvédelmi Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Terrorelhárítási Központ között.

 

Simicskó István szerint a szorosabb együttműködést a terroristák kiszűrése indokolja. Felhívta a figyelmet arra, hogy az illegális bevándorlók közül sokan nem akarnak regisztrálni, ujjlenyomatot adni, együttműködni a hatóságokkal, és ez komoly veszélyt jelenthet nemcsak Magyarországra, de Európára nézve is.

 

A miniszterjelölt fontosnak tartja a NATO-n belüli együttműködést. Aláhúzta, hazánknak ki kell vennie a részét a munkamegosztásbó, és tanulni is kell a többi szövetségestől.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés