Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi
Magyarország számíthat a dán támogatásra | +videó Nyomtatás E-mail
2015. október 09.

 

Nagyon fontos a népvándorlás kérdésének külső dimenzióit hatékonyan kezelni – mondta el Németh Zsolt parlamenti sajtótájékoztatón, miután fogadta Soren Espersent, a Dán Néppárt képviselőjét.

 

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke felhívta a figyelmet, hogy a menekülthullám visszatartását célozó plakátkampány először Dániában született meg a Dán Néppárt kezdeményezésére. Ismertette, Dánia népszavazás előtt áll, melynek témája országuk csatlakozása az európai menekültügyi rendszer egészéhez. Espersen magyarországi programja során találkozik kormányzati vezetőkkel, ellátogat Bicskére és a beremendi határellenőrzési pontra is – tette hozzá Németh Zsolt.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Egyetértettünk abban, hogy nem elég társadalmi integrációról beszélni, nagyon fontos a népvándorlás kérdésének külső dimenzióit hatékonyan kezelni – fogalmazott Németh Zsolt. Fontos, a rövidtávú válságkezelés mellett a probléma hosszú távú következményeit is kezelni – hangsúlyozta.

 

Németh Zsolt leszögezte, a megbeszélésen abban is közös nézőpontot képviseltek, hogy határozott, kemény katonai beavatkozásra van szükség a népvándorlás okát képező háborúk felszámolása érdekében.

 

Elmondta, a katonai műveletekben Dánia is részt vesz, Magyarország is jelen van az iraki hadszíntéren.

 

Kijelentette, fontosnak tartják a régió szintjén kezelni a problémák jelentős részét, ezért a menekülttáborokat kiemelt támogatásban kell részesíteni, különösen Törökországban.

 

A két fél egyetértett emberkereskedelem elleni kemény fellépésben, ami a népvándorlás súlyos katalizálója, és abban is, hogy a harmadik tranzitországoknak unió általi biztonságossá nyilvánítása közös feladat.

 

Elutasítjuk a kvótát mint megoldást, egyik ország sem tartja ideálisnak – számolt be az egyeztetés további kérdéséről.

 

Soren Espersen kifejtette, tanulni érkeztek az országba. Elmondta, a dán közvéleményben manipulált kép él a magyar helyzetről, amit ők nem tartanak helyesnek, és személyesen akarnak tapasztalatot szerezni az itteni állapotokról. Magyarország hatalmas felelősséget vállalt a schengeni külső határok védelmében, ami fontos feladat, és Magyarország számíthat a dán támogatásra, mert ez az egyik legfontosabb feladat ma Európa előtt – húzta alá.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés