Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 60 vendég böngészi
Be kell tartani a schengeni egyezményt | +videó Nyomtatás E-mail
2015. október 09.

 

A külső határok védelme nélkül ennek az ügynek nem lesz megoldása - hangzott el Gulyás Gergely és Tobias Zech csütörtöki sajtótájékoztatóján a bevándorlással összefüggésben.

 

A fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, Magyarországnak szolidárisnak kell lennie Bajorországgal, ahová naponta tízezer szám érkeznek bevándorlók. Továbbra is az a határozott véleményünk, hogy az Európai Uniónak és a tagállamok vezetőinek az a feladata, hogy világos és egyértelmű jelzést küldjenek: ezt a népvándorlást meg kell állítani – fűzte hozzá Gulyás Gergely. Mint mondta, ehhez érvényt kell szerezni az európai jogrendnek, be kell tartani a schengeni egyezményt. A külső határok védelme nélkül ennek az ügynek nem lesz megoldása – húzta alá.

 

Leszögezte, Európának is megvan a felelőssége a kialakult helyzetben; eleget kell tenni a humanitárius kötelezettségeknek, ugyanakkor azt is világossá kell tenni, hogy a „menekültstátusz eredeti értelme az, hogy amíg valaki a saját hazájában bármely okból üldözött, addig valamely környező államban ezt a menedékjogot számára biztosítani szükséges”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A fideszes politikus rámutatott, éppen ezért az uniónak anyagi segítséget kell nyújtani Törökországnak, erre a magyar kormány készen áll.

 

Szólt arról is, hogy Magyarország mára készen áll a schengeni határok megvédésére, egyúttal kifejtette, a sokszínű európai kultúrát, a keresztény gyökereket meg kell őrizni.

 

Ugyanitt Tobias Zech arról beszélt, a migráció kapcsán közös fellépésre van szükség, közösen kell megvédeni a határokat.

 

A bajor konzervatív CSU parlamenti képviselője, az Európa Tanács tagja felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország kellő időben megtette a szükséges lépéseket a schengeni határok megvédése érdekében.

 

Szavai szerint a migrációs válság a közel-keleti országokban, Szíriában, Jordániában kialakult helyzet következtében jött létre. Kijelentette, Európa feladata, hogy pénzügyi és politikai segítséget nyújtson a helyszínen, illetve a környékbeli országokban. Megjegyezte, a Nyugat-Balkán felől is elindult egy népvándorlás, ezek az emberek „alapvetően egy gazdasági helyzet megoldásában gondolkodnak”. Egy új Marshall-tervre, egyfajta gazdasági segítségre irányuló tervre van szükség, amely képessé teszi ezeket az országokat a talpra állásra, és arra, hogy megoldják a válságot – húzta alá.

 

Elmondta azt is, hogy elindult egy vita arról, hogy milyen Európát szeretnénk, melyek azok az értékek, amelyeket meg kell őrizni.

 

Újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, láthatóan Görögország és Olaszország is eljutott a teljesítőképességének a határára a határvédelem tekintetében, és szorgalmazta a közös európai rendőri erők felvonultatását a külső határok védelme érdekében.

 

A műszaki határzárral kapcsolatban kifejtette, mindaddig, amíg Európa nem tudja kellő hatékonysággal megvédeni a külső határait, minden országnak joga van arra, hogy védelmet biztosítson saját maga számára azokkal szemben, akik regisztráció nélkül akarnak belépni az ország területére. Magyarország helyesen cselekszik – emelte ki Tobias Zech.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés