Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 34 vendég böngészi
Példaértékű ez az együttműködés | +videó Nyomtatás E-mail
2015. október 13.

 

A V4-ek egy olyan katonai együttműködést alakítottak ki, amely most a magyar és a schengeni határok védelmével bővül - mondta Kósa Lajos.

 

A Fidesz frakcióvezetője hétfői napirend előtti felszólalásában a képviselőcsoport nevében részvétét fejezte ki Göncz Árpád halála miatt. Kósa Lajos szerint a rendszerváltás sikere, alakulása az egykori köztársasági elnök munkásságának is köszönhető. Göncz Árpád őszinteségében és hitében a demokrácia, a szólásszabadság, az emberi jogok kapcsán nem lehet kételkedni – jegyezte meg.

 

Szólt arról is, hogy a magyar és az unió schengeni határainak védelmében egy olyan együttműködés van kibontakozóban, amire régen volt a történelemben példa. Mint ismert, a V4-ek egy olyan katonai együttműködést alakítottak ki, amely „most a magyar és a schengeni határok védelmével bővül”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szerb-horvát határon teljes határzárat valósítottak meg, szemben a magyarországi eljárással, amikor a határátkelőhelyek rendben üzemeltek.

 

Azok a visegrádi országok, akik katonákkal, hadi eszközökkel, felszereléssel és határőrökkel, rendőrjárőrökkel segítenek a schengeni határok megvédésében, elismerik, hogy a magyar műszaki határzár nemcsak jogszerű, de jogos, sőt egyetlen lépés atekintetben, hogy a schengeni egyezményeknek meg tudjunk felelni – jelentette ki. Hozzátette: ha nem őrizzük a zöldhatárt, nem lehet érvényt szerezni annak a schengeni rendelkezésnek, hogy aki politikai menedékjogért folyamodik, annak a nyitott határátkelőhelyeken, a magyar hatóságoknál kell ezt bejelenteni.

 

Úgy fogalmazott, a horvát miniszterelnök „zaklatott nyilatkozatokat tesz” azzal kapcsolatban, hogy a magyar hatóságok valóban ellátják-e a schengeni határok védelmét.

 

Azokat a bevándorlókat, akik Horvátország felől jönnek az unió területére, nyilvántartásba vették a horvát hatóságok, ki is adták az erről szóló nyilatkozatot – jegyezte meg, rámutatva: ebben az esetben a magyar hatóságoknak nincs nyilvántartásba vételi kötelezettségük.

 

Szeretnénk üdvözölni a schengeni országok szolidaritását, katonai segítségnyújtását; ez előremutató egy közös megoldás keresésében – zárta szavait Kósa Lajos.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés