Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 110 vendég böngészi
A liberálisok újra szervezkednek hazánk ellen Nyomtatás E-mail
2015. október 14.

 

Az Európai Parlament Állampolgári jogok, bel- és igazságügyi bizottságának (LIBE) keddi ülésén az európai liberálisok újra megpróbáltak eljárást indítani Magyarország ellen, és ismét kudarcot vallottak.

 

Az Európai Parlament LIBE bizottságában már a múlt héten 7-es cikk szerinti eljárás megindítására tett kísérletet az európai liberálisok képviselőcsoportja (ALDE). Akkor a képviselőcsoportok ún. koordinátorai leszavazták a liberálisok kezdeményezését, de ma a LIBE bizottság rendes ülésén próbálták felülírni a múlt heti döntést.

 

A liberális képviselők olyan határozat elfogadására tettek újból javaslatot, amiben az Európai Parlament felszólítaná a Tanácsot a 7-es cikk szerinti eljárás megindítására Magyarország ellen.

 

Az immár szakbizottsági szintű szavazás is egyértelművé tette, hogy a 7-es cikk szerinti eljárás elindítását a többség nem támogatja.

 

Példátlan és megdöbbentő politikai támadás ez Magyarország ellen, amely nem valamilyen szabálysértés, hanem épp ellenkezőleg, a schengeni szabályok betartása miatt éri hazánkat. A magyar kormányt bevándorlás-politikája miatt több heves támadás is érte a liberálisok részéről és ez minden bizonnyal folytatódni fog.

 

A liberálisok feltétlen bevándorlás-barát álláspontja hazánk és Európa jövője szempontjából veszélyes és minden realitást figyelmen kívül hagy. Gál Kinga, a LIBE alelnöke szerint "nem nyugszanak sem a liberálisok, sem a szocialisták, amíg bosszút nem állnak rajtunk amiatt, hogy meg akarjuk védeni határainkat - melyek egyben az Unió külső határai -, és meg akarjuk menteni a schengeni rendszert".

 

A bevándorlás-politika tekintetében a Fidesz-KDNP továbbra is kiáll a tagállami szuverenitás mellett. Magyarországnak joga van, hogy önállóan határozza meg bevándorlás-politikáját, melyet a schengeni kötelezettségeit betartva fog követni.

 

(EPP-HungarianPress)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés