Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 44 vendég böngészi
A tétlenkedésnek hatalmas ára van | +videó Nyomtatás E-mail
2015. október 19.

 

Az EU csúcs kapcsán is azt láthatjuk, hogy az unió tétlenkedik: továbbra sem döntöttek a görög-török határlezárásról, és továbbra sincs közös fellépés a határvédelemben – mondta el sajtótájékoztatón Hollik István, hozzátéve, ehelyett olyan látszatintézkedésekkel vannak elfoglalva, mint a kötelező kvótarendszer, ami a problémát képtelen megoldani.

 

A képviselő elmondta, a legfontosabb döntésekben nem sikerült eredményt elérni az EU csúcson, hozzátéve: látszik azonban, hogy Közép-Európában erős az összefogás a migráció kezelésében a V4-ek között.

 

Mint mondta, a V4-ek egyetértenek abban, hogy a migráció kérdésének hatékony kezelésében az EU-nak egységesnek kell mutatkoznia, és meg kell védenie a schengeni határokat. Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország azon az állásponton van, hogy az intézkedéseket fontosság szerint kell rangsorolni – mutatott rá, elsődleges feladatként a közös határok védelmét megnevezve.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kifejtette, a megfelelő határvédelem jelentős feladat, ezért növelni kell a kollektív felelősségvállalást is, különösen akkor, ha azokon a tagállamokon kell segíteni, akik komoly nyomás alatt állnak a probléma okán. Magyarország ilyen országnak tekinthető – mondta.

 

A V4-es országok a schengeni határok védelme melletti elkötelezettségük demonstrálására összefogtak, támogatják Magyarországot, és felelős döntést hozva képesek együtt megvédeni a schengeni határokat - jelentette ki.

 

Rámutatott, ezzel szemben – az EU csúcs kapcsán is azt láthatjuk -, hogy az unió tétlenkedik: továbbra sem döntöttek a görög-török határlezárásról, és továbbra sincs közös fellépés a határvédelemben.

 

Ehelyett olyan látszatintézkedésekkel vannak elfoglalva, mint a kötelező kvótarendszer, ami a problémát képtelen megoldani.

 

Figyelmeztetett, a tétlenkedésnek hatalmas ára van, ami odáig vezetett, hogy a bolgár-török határon nemrég lelőttek egy migránst.

 

Mint fogalmazott, ez is a gyors cselekvés és a nemzetközi együttműködés szükségességét jelzi, aminek a V4-ek egysége tökéletes példája.

 

Hollik István szólt arról, hogy eközben körvonalazódik az is, hogy a vezető politikusok közül egyre többen osztják a határvédelemről alkotott magyar véleményt.

 

Vannak, akik a V4-ek szolidaritását és Közép-Európa egységét ideológiai alapon akarják szétverni, akik emiatt az ideológia miatt bosszút forralnak ellenünk, és Magyarországgal szemben a hetes cikkely alkalmazását, az EU-ból való esetleges kizárását akarják elérni –elég, ha csak Ausztriát és Horvátországot említjük példaként -, de az ilyen támadások mögött ideológiai és pártpolitikai célok húzódnak – mutatott rá. Megjegyezte, szerencsére a józan hangok is szaporodnak, egyre többen értenek egyet Magyarországgal.

 

Ezt a bevándorláspárti politikai bosszúhadjáratot mi visszautasítjuk, és nem engedünk a schengeni kötelezettségeinkből – fogalmazott. Ezért zártuk le a magyar-horvát határt, és vezettük be ideiglenesen, a schengeni szabályokkal összhangban a határellenőrzést a szlovén-magyar határon.

 

Az ideológiai támadások ellenére a kormány mindent megtesz a magyar emberek védelméért – fűzte hozzá.

 

Jelezte, azt az egyre többek által osztott magyar véleményt, miszerint Európa elsődleges feladata a schengeni külső határok védelme, csak Magyarország tartja be.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés