Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 82 vendég böngészi
Megújult az újpesti rendőrség épülete Nyomtatás E-mail
2015. október 20.

 

Rendőri vezetők, a polgármester és önkormányzati képviselők jelenlétében adták át az újpesti rendőrkapitányság kívülről felújított és energetikailag korszerűsített épületét október 14-én.

 

Az ünnepélyes átadáson részt vett Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Bucsek Gábor r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, valamint Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is. Rajtuk kívül több önkormányzati képviselő, Németh Edit Éva, Ozsváth Kálmán és Renge Zsolt is eljött.

 

Horváth Szabolcs r. alezredes, az újpesti rendőrkapitányság megbízott vezetője azzal kezdte szavait, rendőröknek, állampolgároknak egyaránt öröm, hogy ez az épület kívülről megújulhatott.

 

– A kapitányság 1963-ban épült, a városkép részévé vált, a helyrehozatalkor pedig az eredeti állapotnak megfelelő homlokzatát kapta vissza – mondta.

 

Úgy fogalmazott, nem csupán energetikai produktum, esztétikai élmény is. Előbbi azért, mert az épület tíz centiméter vastag hőszigetelést kapott, amivel jóval energiahatékonyabbá vált.

 

Végül felidézte az építés történetének egyik érdekességét. Eszerint az Árpád úti oldal ablakai köré azért került zöld csempe, mert a sárga elfogyott. E sajátosságot a felújításkor figyelembe vették, a kapitányság a hagyománytisztelet jegyében újult meg.

 

Szavai után az országos rendőrfőkapitány és a megbízott rendőrkapitány közösen vágta át az átadást jelképező szalagot, majd a meghívott vendégek körbejárták az épületet.

 

A hivatalos átadót zártkörű állománygyűlés követte, ahol az elmúlt hónapok eseményeit összegezték.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés