Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 96 vendég böngészi
Magyarország megvédi magát, a határait és a szabadságát | +videó Nyomtatás E-mail
2015. október 26.

 

Érdemes kezünkbe venni sorsunk irányítását, mert csak így őrizhetjük meg önmagunkat, és lehetünk továbbra is sikeres nemzet – mondta Varga Mihály.

 

A nemzetgazdasági miniszter a budapesti Fidesz október 23-i megemlékezésén, a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épülete előtt úgy fogalmazott, szabadságharcaink nemzettudatunk részévé váltak, mert a magyarság legfontosabb értékeit, hitét és eszméit hordozzák. A szabad, független és önmagáért mindig kiálló, bátor nemzet gondolatát – tette hozzá Varga Mihály.

 

A politikus az 1956-os forradalmat a XX. század sorsfordító eseményének nevezte, mivel bebizonyította, nincsen olyan elnyomó hatalom, amelyet ne lehetne legyőzni. A kommunisták azt hitték, hogy egy nemzet kényszer hatására feladja szabadságát, önrendelkezését, kultúráját, határait, történelmét és hitét - jelentette ki, rámutatva: a szabadságharcosok azonban életük árán is elmondták, „nem hagyjuk megtörni magyarságunkat, nem engedünk a fenyegetésnek, és nem adjuk a szabadságunkat”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Felidézte a forradalom leverését, a megtorlást, majd úgy fogalmazott: „hajtsunk közösen fejet a hősök emlékezete előtt”. Hősök nélkül nincsen nemzet – húzta alá. Leszögezte, a nemzetükért, az országukért áldozatra kész emberek nélkül nem érhet el sikert egyetlen nép sem. Egy kormány sem lehet sikeres a mindennapok hősei nélkül – fűzte hozzá.

 

Felhívta a figyelmet, közösen értük el, hogy minden téren visszanyertük a függetlenségünket, megteremtettük nemzeti egységünket, és meg tudtunk küzdeni a gazdasági válság következményeivel. Leszögezte, hazánk ma példaként szolgál sok európai ország számára.

 

Szavai szerint Magyarország magára maradt, amikor a nehéz kérdésekben dönteni kellett, példaként a tömeges népvándorlást említette. Bírálatokat, vitát, ellenkezést kaptunk, segítséget nem – jegyezte meg Varga Mihály.

 

 

Kifejtette, az európai politika ma a gyenge arcát mutatja, és ha ezen az úton halad tovább, gazdaságilag is gyengévé válik, társadalmilag pedig kiszolgáltatottá.

 

Mint mondta, a magyarok tudják, nemcsak a diktatúra, az idegen megszállók okozhatják egy nemzet vesztét, hanem a tehetetlenség, a gyengeség és a halogatás is. Hangsúlyozta, őszinte részvétet érzünk a menekülők iránt, ugyanakkor ez nem jelentheti azt, hogy magunkat is áldozattá kell tennünk.

 

A magyarok válasza ma is az, ami 1956-ban volt: Magyarország megvédi magát, a határait és a szabadságát – emelte ki, hozzáfűzve: az európai vezetőknek nincs felhatalmazásuk az európaiaktól arra, amit ma tesznek. Ők ugyanis minden híradás szerint a magyar politikát támogatják, mert nem szeretnék, ha egy százezres, milliós migránstömeg érkezne az unió területére – mutatott rá.

 

Továbbra is a magyar emberek érdekeit képviseljük, saját döntéseinkben bízunk, és vállaljuk, ha küzdeni kell hazánk nemzeti, politikai és gazdasági függetlenségéért – jelentette ki. Leszögezte, változatlanul a tettekben hisznek, abban, hogy érdemes kezünkbe venni sorsunk irányítását, mert csak így őrizhetjük meg önmagunkat, és lehetünk továbbra is sikeres nemzet.

 

Az eseményen részt vett Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere is.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés