Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 18 vendég böngészi
Aláírásgyűjtés a kötelező betelepítési kvóta ellen | +videó Nyomtatás E-mail
2015. november 05.

 

A Fidesz aláírásgyűjtést indít a kötelező betelepítési kvóta ellen – jelentette be Kósa Lajos Pelczné Gáll Ildikóval tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Kósa Lajos emlékeztetett, az unió vezető testületei úgy döntöttek, hogy minden uniós ország számára kötelező jelleggel meghatároznak egy betelepítési kvótát. Az illegális bevándorlókat kötelezően szétosztanák az európai országok között, és ezeknek az embereknek azután a meghatározott országban kellene élniük.

 

A fideszes képviselő aláhúzta, ezeket az embereket nem lehet az adott országban tartani, ha máshová akartak bevándorolni, csak akkor, ha valamilyen módon őrzik őket. Kósa Lajos arra is felhívta a figyelmet, hogy nem az adott ország határozza meg, hogy kiket telepítenek be, hanem egy európai képlet alapján valakik, akik erre nem is kaptak felhatalmazást az adott ország polgáraitól.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Hozzátette: a kötelező betelepítési kvóta nemcsak a jogszabályoknak mond ellent, hanem ellenkezik a demokratikus felfogással is. Senkit nem kérdeztek meg arról egyetlen európai országban sem, hogy hozzájárulnak-e ahhoz, hogy kötelezően betelepítsenek embereket a saját hazájukba – fogalmazott.

 

Megkérjük a magyar polgárokat, hogy aláírásukkal tiltakozzanak a kötelező betelepítési kvóta ellen – mondta el a Fidesz frakcióvezetője. A kvóta értelmetlen, növeli a terrorfenyegetettséget és a bűnözést, ellentmond az általunk elfogadott és aláírt nemzetközi egyezményeknek, és nem jelent megoldást a modernkori invázióra sem – fűzte hozzá Kósa Lajos.

 

A Fidesz frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországot az fenyegeti, hogy - a magyarok megkérdezése nélkül - a következő öt évben egy szegednyi embert kell befogadni és letelepíteni.

 

Kósa Lajos közölte, aktivistákra támaszkodva közterületeken és személyes megkeresésekkel gyűjtik majd az aláírásokat, és a tervek szerint később az interneten is lehet majd csatlakozni a kezdeményezéshez. Elmondta, a tiltakozás eredményét eljuttatják majd Brüsszelbe. Minden lehetséges eszközzel küzdeni fogunk a kvóta ellen – szögezte le.

 

Beszámolt arról, hogy a Fidesz-frakció olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, mely kötelezi a magyar kormányt arra, hogy bíróságon támadja meg a kötelező kvótára vonatkozó uniós döntést. Elmondta azt is, hogy a Háznak olyan törvényt kellene hoznia, amely megtiltja a kormánynak bárki betelepítését parlamenti felhatalmazás hiányában.

 

A kötelező betelepítési kvóta ellentétes Magyarország és az Európai Unió érdekeivel is – húzta alá Pelczné Gáll Ildikó.

 

A fideszes európai parlamenti képviselő leszögezte, az Európai Bizottság által létrehozott kötelező mechanizmus jogalap nélküli és ellentétes a szerződésben foglaltakkal.

 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a letelepítésre kerülő migránsoknak kötelezően az adott országban kellene maradniuk, és azzal korlátoznák őket a szabad mozgásukban, ami az EU egyik alapjoga.

 

Pelczné Gáll Ildikó aláhúzta, a kötelező betelepítési kvóta meghívást jelent további migránsok, további milliók számára.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés