Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 66 vendég böngészi
Egyre erősebb a Magyarország iránti bizalom | +videó Nyomtatás E-mail
2015. november 10.

 

A hitelminősítők, az Európai Bizottság, az IMF, az OECD, az elemzők, a pénzügyi piacok és a nemzetközi partnerek sorra ismerik el az ország és a magyar emberek teljesítményét – fogalmazott Halász János szombati sajtótájékoztatóján.

 

A pénteki napon a Moody’s hitelminősítő a felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a magyar adósosztályzat kilátását. Ez már a felminősítés előszobája – jegyezte meg Halász János.

 

A Fidesz-frakció szóvivője elmondta azt is, hogy a héten az Európai Bizottság pedig stabil növekedést, stabil költségvetést és a foglalkoztatottság növekedését jósolta Magyarországnak. Ezek a jelentések is mind megerősítik, hogy a magyar reformok működnek, ezt egyre többen ismerik el külföldön, és a Magyarország iránti bizalom is egyre erősebb – hangsúlyozta.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A hitelminősítők, az Európai Bizottság, az IMF, az OECD, az elemzők, a pénzügyi piacok és a nemzetközi partnerek sorra ismerik el az ország és a magyar emberek teljesítményét – fogalmazott a képviselő.

 

Halász János arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a teljesítmény különösen kiemelkedő, ha arra gondolunk, hogy öt éve még Görögországgal egy lapon emlegették és csőd közeli országnak tartották Magyarországot. Görögország azóta is egy elhúzódó, egyre mélyebb válságban van, Brüsszel és az IMF receptjét, a megszorítások politikáját követi, Magyarország 2010-ben azonban a saját útját kezdte el járni, mi szakítottunk Brüsszel, az IMF és a balliberálisok megszorításokra épülő politikájával és a magyar reformok működnek – fogalmazott a szóvivő.

 

Csökkentettük az ország kiszolgáltatottságát és sérülékenységét, csökkentettük az államadósságot, 2010 óta fegyelmezetten tartjuk a költségvetési hiánycélt, Európa élvonalában jár a gazdasági növekedés és a munkanélküliség csökkentése, 23 éve nem dolgoztak ennyien Magyarországon, mint most – sorolta Halász János.

 

A Fidesz-frakció szóvivője kiemelte, a magyar reformok azt is bebizonyították, hogy növekedés mellett is lehetséges a pénzügyi stabilitás, sőt lehetséges számos, a magyar lakosság szociális biztonságát érintő intézkedés. 2010 óta adócsökkentéseket, béremelési programokat, rezsicsökkentést, forintosítást, családpolitikai és foglalkoztatási programokat indítottunk, és ezeket folytatni fogjuk – fűzte hozzá.

 

Halász János aláhúzta, Magyarország teljesítményét egyre többen látják, elismerik, mely a bizalom jele. Fontos üzenet a befektetőknek, újabb befektetéseket és munkahelyeket jelent hazánknak - tette hozzá. A Fidesz ezért folytatja azt a gazdaságpolitikát, amely mára bizonyította, hogy képes bizalmat, stabilitást, növekedést és polgári berendezkedést teremteni – fogalmazott a képviselő.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés