Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 84 vendég böngészi
Önként és mosolyogva Nyomtatás E-mail
2015. november 10.

 

Hagyományos őszi takarítást szerveztek a tízemeletes panelházuk körül a Zichy Mihály utca 1-7. számú társasház lakói november 7-én, szombaton délelőtt. Az önkormányzat most is szerszámok, zsákok biztosításával és a hulladék elszállításával támogatta a kezdeményezést.

 

A Zichy Mihály utca 1-7. szám alatt élők évente kétszer, ősszel és tavasszal kitakarítják az utcát: összeszedik a szemetet, összesöprik a lehullott leveleket. Az összefogást önkéntesek hozták létre, akik szeretnének tisztább környezetet teremteni a mindennapokhoz. Hladony Sándor, a terület egyéni önkormányzati képviselője minden alkalommal részt vesz a takarításon. „Közel egy évtizedes hagyomány, hogy a gondnok és itt élők összefognak.” – meséli Hladony Sándor, majd hozzáteszi: „Mikor a klímaváltozásról, a megújuló energiaforrásokról és az ökológiai egyensúly fenntartásáról oly sok szó esik, példaértékű, hogy van egy lakóközösség, aki saját maga is hozzájárul a fontos célokhoz, saját kezével gyűjti a szemetet, szelektíven.”

 

 

Surák Tibor, a társasház gondnoka büszkén mutatja mennyien jöttek el, mennyi embernek fontosak a közösségi célok. „Aktív a közösség, jó a csapat és a hangulat. Ide mindenki önként és mosolyogva jön!” – mondja Surák Tibor, miközben leteszi a lombfújót, amit, mint meséli, a közös képviselet biztosított számukra. Az önkormányzat pedig az eszközöket adja a munkához, majd elszállítják a levágott gallyakat, az összeszedett szemetet és a lombgyűjtő zsákokat. A falevelek komposztálóba szállításán túl a keletkezett közterületi szemét szétválogatása szelektíven történik, az esetlegesen fellelt veszélyes hulladékot is külön gyűjtik.

 

„Hat éve takarítunk közösen, évente kétszer. Most, a megszokottnál sokkal többen vagyunk, komplett családok, és olyanok is akik eddig még nem vettek részt ebben a programban. Sőt! Az is részt vesz a munkában, aki nem látható! Aki nem tud fizikailag jelen lenni, az kávét főz, süteményt süt. Délben pikniket tartunk.” – tette hozzá a gondnok, majd folytatta a munkát.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés