Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 53 vendég böngészi
A magyar föld magyar kézben marad | +videó Nyomtatás E-mail
2015. november 12.

 

Létrejött egy nagyon veszélyes gazdaellenes liga, ami a magyar gazdák ellen fordulva közvetve vagy közvetlenül külföldiek és spekulánsok kezére kívánja juttatni a magyar termőföldet – utalt Győrffy Balázs ellenzéki képviselők beadványaira, melyekben a földforgalmi törvényt támadják.

 

A képviselő ismertette, az MSZP és a Jobbik sikeresen támadta meg a magyar gazdákat Brüsszelben és az Alkotmánybíróságon. Mint ismert: a kormány egy „pótlólagos védelmi vonal” bevezetésével azt szerette volna elérni, hogy a most induló földliciteken külföldi állampolgárok ne vehessenek részt. Győrffy Balázs ennek kapcsán elmondta, az ellenzéki képviselőknek Brüsszelben és az Alkotmánybíróságon is sikerült ennek a kormányzati célnak az irányát megváltoztatni.

 

Ugyanakkor a földforgalmi törvény - amit az MSZP és a Jobbik szintén elutasít - kellő garanciákat ad arra, hogy ne vásárolhasson földet Magyarországon olyan, aki nem itt él, akár földműves, akár nem az – mutatott rá. Hozzátette, azoknak a külföldi személyeknek, akiknek lehetőségük van Magyarországon termőföldet vásárolni, itt bejegyzett földművesnek kell lenniük. 222 főről tudunk – fogalmazott.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Elmondta, az az MSZP és a Jobbik által több közös fronton megtámadott licitek november 16-án indulnak. Leszögezte, a támadásokkal azt érhetik el, hogy külföldiek és spekulánsok kezébe lökhetik a magyar termőföldet. Győrffy Balázs úgy folytatta, akár a szocialisták, akár a Jobbik erős lobbi tevékenységet folytat azért, hogy átírják a földforgalmi törvényt. Brüsszelben is lobbiznak, még az Európai Bíróság szerepvállalása is szóba került – hangsúlyozta.

 

Kifejtette, az Alkotmánybírósághoz Tóbiás József, Vona Gábor és Schiffer András kézjegyével ellátott dokumentumot nyújtottak be, amiben azt nehezményezték, hogy a liciteken csak magyar állampolgárok vehetnek részt.

 

Létrejött tehát egy nagyon veszélyes gazdaellenes liga, ami a magyar gazdák ellen fordulva közvetve vagy közvetlenül külföldiek és spekulánsok kezére kívánja juttatni a magyar termőföldet.

 

Mint mondta, ez nem példa nélküli, Romániában egyes becslések szerint a termőföldek 40 százaléka már külföldiek kezén van.

 

Szólt arról is, hogy a földforgalmi törvény elfogadásával a kormány és az Országgyűlés olyan garanciákat épített be a jogszabályba kétharmados többséggel, amelyek megvédik a magyar gazdákat. A szövegből idézettek szerint a földműves Magyarországon nyilvántartásba vett belföldi természetes személy, illetve tagállami állampolgár. Így a földműves státusz szakmai ismeret vagy gyakorlat szükségessége mellett a nem uniós állampolgárok számára tiltja csak a földtulajdon megszerzését. Ezért ilyen értelemben nincs szükség a magyar állampolgár megjelölésére a rendeletben, mert ez mindössze 222 főt érint – szögezte le.

 

Ezért nem fog megnyílni a magyar föld megvásárlásának lehetősége se a spekulánsok, sem pedig a külföldiek előtt – jelentette ki.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés