Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 104 vendég böngészi
Meg kell tartani az eddigi eredményeket Nyomtatás E-mail
2015. november 12.

 

Alapvető érdekünk, hogy fennmaradjon az a béke és rend, ami jelenleg a magyar határokon uralkodik – jelentette ki Firtl Mátyás szerdai sajtótájékoztatóján.

 

A szerdai napon ülésezett az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága. Az ülést követően Firtl Mátyás, a bizottság KDNP-s alelnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit.

 

A kerítés azt a célt szolgálja, hogy a tisztességesen, jogkövető módon határainkhoz érkezők menekültjogát Magyarország biztosítsa. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az 56-os magyar menekültek jogkövetőek voltak, és addig tartózkodtak az osztrák táborokban, amíg valamelyik más állam be nem fogadta őket. Jelenleg ez nem valósul meg – tette hozzá a mostani migrációs hullám kapcsán.

 

A politikus leszögezte, alapvető érdekünk, hogy fennmaradjon az a béke és rend, ami jelenleg a magyar határokon uralkodik, és az eddig elért eredményeket megtartsuk.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Firtl Mátyás aláhúzta azt is, hogy az unióval közösen kell megoldást találni azokon a helyeken, ahonnan kiindul a migráció. A képviselő kitért arra a tegnapi hírre, mely szerint a szlovénok is kerítést akarnak építeni. Firtl Mátyás leszögezte, már Angela Merkel német kancellár is azt mondja, hogy a határokat görög-török viszonylatban kell megvédeni.

 

Firtl Mátyás közölte azt is, hogy a bizottság 6 nem 1 igen szavazat mellett elutasította Vadai Ágnes és DK-s képviselőtársai azon indítványát, melyben a Gyurcsány-párt azt szerette volna elérni, hogy a Ház határozatot fogadjon el a röszkei eseményekkel kapcsolatban.

 

A KDNP-s képviselő érthetetlennek nevezte Vadai indítványát. Röszke kapcsán aláhúzta, a magyar hatóságok emberfeletti munkával akadályozták meg a hazánkat ellepő áradatot. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az ott készült felvételek is bizonyítják, hogy az illegális migránsok milyen eszközöket használtak a magyar rendvédelmi szervekkel szemben.

 

A bizottság ülésén szóba kerültek a tavaszi, nyár eleji repülőgép-balesetek is. Firtl Mátyás közölte, az ezzel kapcsolatos beszámolót a bizottság 6 igen 1 tartózkodás mellett elfogadta. Az eddigi vizsgálatok alapján a hatóságok megállapították, hogy nem történt rendszerszintű hiba – tette hozzá.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés