Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 80 vendég böngészi
Szakmájuk az emberség, munkájuk hivatás Nyomtatás E-mail
2015. november 16.

 

Három díjazott vehetett át Újpesti Szociális Munkáért díjat Nagy István alpolgármestertől a szociális munka napján november 12-én. Az alpolgármester külön méltatta a híradások szempontjából kevésbé látványos, ám annál többek életét segítő hivatást végzők munkáját.

 

Nagy István szerint mai világunkban a negatív szenzáció a meghatározó, negatív hírek töltik meg a híradásokat, ám mindennapjainkról már jóval kevesebb szó esik. Ha pedig mégis bemutatnak egy-egy nehéz sorsot, és a néző, vagy olvasó segítségét kérik, nem derül ki, hogy az adott közvetítő miképpen támogatja a nehéz helyzetbe kerülteket.

 

A bölcsődei dolgozók, szociális munkások tevékenységéről keveset hallunk, pedig áldozatos munkájuk teljes embert kíván. Köszönet azoknak, akik hivatásként tekintenek feladatukra – mondta az alpolgármester.

 

Fontos a helyi közösségek sikere, éppen ezért fontos, hogy figyeljünk egymásra, segítsük egymás munkáját. Egy közösségnek pedig ki is kell tudni adni-emelni magából, akit a legjobbnak tart – zárta gondolatait.

 

Szavai után a díjak átadása és az elismertek méltatása következett. A díjazottak: Juhász Lászlóné, a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona intézményvezetője, Módos Márta, a Szociális Intézmény családgondozója, valamint az Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézménye. Utóbbi nevében Kocsis Ildikó intézményvezető vehette át a kitüntetést.

 

Az ünnepség fogadással zárult.

 

(ujpest.hu)

 

Ki kaphat szociális munkáért díjat?

 

Az „Újpesti Szociális Munkáért Díj” annak (a személynek) adományozható, aki a szociális területen az újpestiek érdekében végzett magas színvonalú, kiemelkedő vagy több évtizedes tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult Újpest szociális ellátásának, az újpesti szociális szolgáltatások fejlesztéséhez, a hátrányos helyzetű lakosok életminőségének javításához. A szociális munka napját 1997 óta ünnepeljük, minden év november 12-én.

 

A díjazottak

 

Juhász Lászlóné, a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona intézményvezetője

Több mint harminc éve tevékenykedik Újpesten. A közel 20 éve irányítása alatt működő idősek otthona jelentős arculatváltással, színvonalas szakmai munkát végzett. Emberi hozzáállásával, irányító, szervező és kapcsolatteremtő képességével az intézményi dolgozók, lakók és az intézmény érdekei érvényesítésében is jelentős eredményeket ért el.

 

Módos Márta, a Szociális Intézmény családgondozója

2002 óta tevékenykedik Újpesten. 2004-ben szerzett mediátori képesítést. Ez azért fontos állomás az életében, mert mediációs eseteinek 85 %-a pozitív eredménnyel zárul. Az elmúlt évek során szakmai tapasztalatával, tudásával támogatta a szolgálatnál megjelenő kollégákat, számos egyetem és főiskola hallgatóját

 

Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézménye

Az újpesti bölcsődék 1933 óta, immár 82 éve állnak az újpesti családok szolgálatában. Az Újpesti Egyesített Bölcsődék 1972-ben úttörő szerepet töltött be a fokozatos anyával történő adaptáció megteremtésében.

 

Az intézmény mindenkori kollektívája több évtizeden át, magas színvonalon végzett kiemelkedő tevékenységével hozzájárult Újpest szociális ellátásának fejlesztéséhez, az Újpesten élő hátrányos helyzetű családok, kisgyermekek életminőségének javításához.

 

A bölcsődék nevében Kocsis Ildikó intézményvezető vette át a díjat. A méltatásokat a felterjesztésekből idéztük.

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés