Névnap

Ma 2018. április 24., kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
Az unió vezetői felelősek a történtekért Nyomtatás E-mail
2015. november 17.

A betelepítési kvóta semmire se jó, csak a terrorizmust exportálja az európai térségbe – jelentette ki Kósa Lajos.

 

Az első szó a részvété és a döbbeneté, az, ami Párizsban történt, minden szempontból elfogadhatatlan és felháborító – tolmácsolta a Fidesz frakcióvezetője pártjának együttérzését. Kósa Lajos a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva kifejtette, a válság, az unió bevándorláspolitikájának következményei, valamint az „ennek a nyomán járó” terrorizmus „nem oldható meg, ha mellébeszélünk”.

 

Az Európai Unió vezetőinek, élén Juncker elnök úrnak, felelőssége van abban, hogy ez megtörténhetett – jelentette ki. Hozzátette: Juncker képtelen arra, hogy betartassa a tagállamokkal a törvényeket; Görögország évek óta megsérti a schengeni egyezményt. Ki kell zárni a schengeni övezetből – jegyezte meg.

 

Hangsúlyozva, hogy be kell tartani a dublini egyezményeket, úgy fogalmazott, ha az uniónak olyan vezetői vannak, akik nem tudják betartani a törvényeket, és nem tesznek javaslatot ezek megváltoztatására sem, akkor mondjanak le. Hány száz embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy ezt az egyszerű következtetést levonják? – mondta.

 

Leszögezte, a jelenlegi szabályozás egyértelmű; csak azt kell beengedni, aki politikai menedékjogra jogosult. „Kinek kell betartani a törvényeket; csak nekünk, magyaroknak?” - tette fel a kérdést annak kapcsán, hogy Angela Merkel „invitálja az illegális bevándorlókat”.

 

"Bennünket kell pellengérre állítani azért, mert kétségbeesetten és nagy erőfeszítéssel próbáljuk betartani Dublint, próbáljuk betartani Schengent, és megvédeni Európát?" – mutatott rá. Szavai szerint, ha ezt tovább csinálja az unió, a további áldozatok vére is a lelkükön fog száradni.

 

Leszögezte, a betelepítési kvóta semmire se jó, csak a terrorizmust exportálja az európai térségbe. Azt a kérdést kell megválaszolnia az európai vezetésnek, hány száz embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy ezen változtassunk? – zárta szavait Kósa Lajos.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés