Névnap

Ma 2018. január 22., hétfő, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 40 vendég böngészi
A baloldal bevándorlás- és betelepítéspárti | +videó Nyomtatás E-mail
2015. november 18.

 

A baloldal továbbra is azon a betelepítéspárti és bevándorláspárti állásponton van, melyet korábban is kifejtett – hangsúlyozta Kósa Lajos keddi sajtótájékoztatóján, miután a Parlament elfogadta azt a törvényt, mely arra kötelezi a kormányt, hogy forduljon az Európai Unió Bíróságához a kötelező betelepítési kvóták miatt.

 

Az Országgyűlés kedden törvényben kötelezte a kormányt, hogy forduljon az Európai Unió Bíróságához, és kezdeményezze a bevándorlók kötelező kvóták szerinti szétosztásáról szóló uniós jogszabály megsemmisítését. A Magyarország és Európa védelmében a kötelező betelepítési kvóta elleni fellépésről című, Fidesz-KDNP-s törvényjavaslatot 154 igen szavazattal, 41 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett - házszabálytól eltéréssel - fogadták el a képviselők.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kósa Lajos sajtótájékoztatóján elmondta, a szavazás előtt a szocialisták egy módosító indítványt nyújtottak be a törvényjavaslathoz, melyben lényegében arra tettek javaslatot, hogy a kormányt kötelezze a Parlament arra, hogy hajtsa végre a betelepítési kvótára vonatkozó döntést. A végszavazásnál a baloldal egyöntetűen elutasította a törvényjavaslatot, miután nem ment át a javaslatuk – tette hozzá.

 

Teljesen nyilvánvaló, hogy a baloldal a betelepítési kvóta melletti álláspontot foglalta el – jegyezte meg. A Fidesz frakcióvezetője aláhúzta, a baloldal továbbra is azon a betelepítéspárti és bevándorláspárti állásponton van, melyet korábban is kifejtett.

 

A Fidesz azt gondolja, hogy sikerrel lehet felvenni a küzdelmet a betelepítési kvóta ellen az Európai Unió Bíróságán – jelentette ki Kósa Lajos. A frakcióvezető rossz döntésnek tartja a betelepítési kvótát, mert nem old meg semmit, ellenben felvet számtalan problémát. Ellentétes a magyar alkotmánnyal, az európai alapelvekkel és a nemzetközi joggal is – sorolta. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kötelező kvóta kényszerű lakosságáttelepítést is jelentene. Magyarország történelmi tapasztalatai is arra intenek bennünket, hogy nem fogadható el semmiféle lakosságcsere, kényszerlakhely-változás, kitelepítés, betelepítés, betelepítési kvóta – fogalmazott a képviselő.

 

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy a kötelező kvótára vonatkozó uniós döntés végrehajthatatlan is, mert nincs eszköz arra, hogy a kvóta szerinti kiosztásra kerülő országban tartsák a bevándorlókat, ha ők Németországba akarnak menni. Ha viszont kényszert alkalmaznak, akkor a legrémségesebb kommunista és náci időket hozza vissza az Európai Bizottság Európába – jegyezte meg.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés