Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 40 vendég böngészi
Az ellenzék teljes egészében tele van korrupcióval | +videó Nyomtatás E-mail
2015. november 24.

 

Mindenki előtt világos, hogy az ellenzéket nem a korrupció, hanem a Fidesz-KDNP választási győzelme, a rezsicsökkentés, a migrációs helyzet kezelése, a magyar földművesek helyzetbe hozása és a bűnözés visszaszorítása zavarja - mondta Németh Szilárd a „Növekvő mértékű korrupció visszaszorításáról és a korrumpálódott politikusok elszámoltatásáról" tartott parlamenti vita során.

 

Az ellenzék mindezekre nemet mondott – hívta fel a figyelmet. Aki kormányoz, azt még alaptalanul is meg lehet vádolni korrupcióval – annak természetéből fakadóan -, de milyen ellenzék az, amelyik tele van korrupcióval? – tette fel a kérdést. Márpedig az ellenzék ilyen, amit a mai napon tényekkel is alátámasztanak – szögezte le.

 

Úgy fogalmazott, az ellenzék teljes egészében, a szélsőbaltól a szélsőjobbig tele van korrupciós ügyekkel. Kijelentette, Vona Gábor még mindig nem vallott színt Európa legsúlyosabb korrupciós botrányról: a „KGBélákat foglalkoztató Jobbik milyen idegen hatalmakat szolgál, és mennyi pénzért teszi ezt. Tűrhetetlen, hogy két köztörvényes váddal, kiadott mentelmi joggal bíró képviselő van, az MSZP-s Hiszékeny Dezső az Országgyűlésben, és a jobbikos Kovács Béla az Európai Parlamentben – mondta.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A képviselő úgy folytatta, ideje lenne elszámolni az Együtt pártalapítványának, a Haza és Haladás Egyesület finanszírozásával.

 

Az LMP vezetői közül ki nyúlta le a pénzt, tettek-e vezetőik feljelentést? – kérdezte, hozzátéve, Brüsszel miattuk ítélte el a magyarországi pártfinanszírozást.

 

„Ki kell mondanunk, hogy a korrupció bugyrában összefonódott ellenzékiek közös célokat határoztak meg a mai napra, például azt, hogy alaptalanul és gátlástalanul olyan dolgokkal rágalmazzák meg a miniszterelnököt és a Fideszt, amit éppen ők tesznek”, és saját korrupciós ügyeikről akarják elterelni a figyelmet – mutatott rá.

 

A tényekre hivatkozva felsorolta, a Fővárosi Törvényszék másodfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Juhász Ferenc volt MSZP-s honvédelmi minisztert és Fapál Lászlót ingatlannal kapcsolatos hűtlen kezelés miatt múlt hét csütörtökön.

 

A csillebérci úttörőtábor példáját említve hangsúlyozta, a negyedszázad elteltével kimondott jogerős ítélet igazolja, „az elvtársak a vagyon lenyúlására koncentráltak és arra hogyan lopják meg a gyerekeket”.

 

Németh Szilárd a „csillebérci mutyiban” többek között Rácz Péter, Varju László és Tóth Miklós nevét emelte ki.

 

A cafetéria rendszerről elmondta, 2011 óta – amióta a Fidesz kormány átalakította és bevezette az Erzsébet utalványokat -, a forgalmi haszonból 150.000 nagycsaládos, hátrányos helyzetű gyermekek, kisnyugdíjasok és fogyatékkal élők tudtak térítésmentesen nyaralni. Önök miért engedték, hogy a cafetéria utalványok hasznát évtizedeken át külföldi, baloldali szakszervezetek tulajdonában lévő cégek vágják zsebre? - fordult a baloldali képviselők felé.

 

A csepeli kettős gyilkosság kapcsán kifejtette, két ártatlan ember lett korrupt rendszerük halálos áldozata. Mint mondta, a szocialisták létrehoztak egy olyan alapítványi rendszert, melynek segítségével „megcsapolhatták az államot és az önkormányzatot”, hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok megsegítésére hivatkozva közpénzeket fordítottak magáncélra. Szavai szerint, amikor az áldozatok tisztázni akarták ezeket az ügyeket, meg kellett halniuk.

 

Németh Szilárd összefoglalásában rámutatott, „a hataloméhes Jobbik immár sokadszor a kommunistákkal állt össze. Madarat tolláról, embert barátjáról – zárta beszédét.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés