Névnap

Ma 2018. január 23., kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 65 vendég böngészi
Nyilvános pancsolók kellenének Nyomtatás E-mail
2010. július 05.

Amint arról a múlt számunkban képriportban beszámoltunk, az újpesti Fő tér szökőkútját sokan pancsolónak, strand helyett használják, és ez többeket zavar. Az önkormányzat felhívásban fordult a lakókhoz, mindenkit arra kérve, hogy rendeltetésének megfelelően használja a szökőkutat. A helyi Fidesz szerint a fürdőzési igény jogos, ám a Fő téri szökőkút semmiképp sem alkalmas erre a célra.


Gyerekek játszanak a szökőkútnál
Gyerekek játszanak a szökőkútnál„Tapasztaltuk, hogy a téren fürdőruhában vagy pelenkában, szinte strandtörülközővel fürdőznek a gyerekek. Megkérjük a tisztelt szülőket, annak érdekében, hogy a Fő tér ne veszítse el eredeti rendeltetését, ne közfürdőnek használják a szökőkutat, és ne engedjék gyermekeiket fürdőruhában strandolni. Segítségüket és megértésüket előre is nagyon köszönjük” – olvasható az önkormányzat felhívásában. Ennek azonban sokan nem tesznek eleget.

Bartók Béla, a Fidesz helyi elnöke, önkormányzati képviselő szerint érthető, hogy a 30 fokos melegben jólesik a hűsítő víz. Újpesten viszont bezárták az uszodát, évek óta zárva a Tungsram strand, egyedül egy új, modern létesítmény elérhető, de az rengeteg ember számára megfizethetetlen.

– Lehetne közterületi pancsolókat telepíteni a lakótelepek közé, a nagyobb játszóterekre, ahol kedvükre hűsíthetnék magukat a gyerekek. Sajnos egyébként a legtöbb játszótéren még ivóvízvételi lehetőség sincs, még ott sem, ahol már az ivókutat megépítették.

Az ügyben megkerestük az önkormányzatot is. Lőrincz Mihály, a városüzemeltetési osztály vezetője közölte: a felhíváson túl a kerületi közterület-felügyelők – a helyszíni ellenőrzés során – személyesen is figyelmeztetik a lakosokat a szökőkút rendeltetésszerű használatára. Ami pedig a nyilvános pancsolók ötletét illeti, jelezte: az önkormányzat jelenleg nem tervezi nyilvános „közterületi közfürdő” létesítését a kerületben.(HelyiTémaOnline)

 

Hozzászólások

 
0 #1 Tessy Nabil 2010-07-09 15:25
Esetleg lehetne olyan érzékelőket beépíteni a szökőkúthoz úgy, hogy amikor valaki közel kerül hozza magátol kikapcsol. Így csak akkor kapcsol be újra, amikor senki sem lép a közelében. Úgy tudom már van ilyen a belvárosban.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.