Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 72 vendég böngészi
A vállalkozások támogatása továbbra is kormányzati feladat Nyomtatás E-mail
2015. november 27.

 

A hazai vállalkozások versenyképességének ösztönzését a lassuló világgazdasági környezetben kiemelt feladatának tekinti a magyar kormány – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadó ünnepségén.

 

Ahogyan 2013 augusztusa óta minden hónapban, most is beruházói, kis- és közévállalkozói, valamint startup-kategóriában nyújtott át elismerést a tárcavezető.

 

Varga Mihály beszédében kifejtette: a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerést szakmai szempontok alapján ítélik oda minden hónapban. A tárca feladata elsősorban az, hogy teret adjon, ismertséget szerezzen azon cégeknek, amelyek példát mutatnak és követésre méltó mintát adnak mindenki számára – tette hozzá a tárcavezető.

 

A miniszter köszöntőjében arra is kitért, hogy az előrejelzések szerint a világgazdaság növekedési mértéke lassulni fog. A trendeket átalakító tényezők között említette a kínai gazdaság eddigi bővülési ütemének csökkenését, valamint az Európát érintő migrációs válságot. Varga Mihály a kedvezőtlenebb folyamatokat elemezve kijelentette: a kormány nem hagyja magára a gazdaság szereplőit, így a vállalkozásokat ösztönző intézkedések tovább folytatódnak.

 

Ezek között említette a külső finanszírozás stabilitásának megteremtését, a hitelezési aktivitás növelését, a munkaerőpiac rugalmasabbá tételét, valamint a beruházások ösztönzését. A szakminiszter utalt rá, hogy több tárca összefogásával intézkedéscsomag készül a lakáspiac fellendítésére.

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adataira reagálva a miniszter felhívta a figyelmet: az elmúlt egy évben 115 ezerrel több embernek lett munkája Magyarországon, már 4 millió 266 ezren dolgoznak.

 

A hónap beruházója elismerést a Linamar Hungary Zrt. európai csoportjának alelnöke, Havasi Csaba vette át. A cég orosházi és békéscsabai telephelyén 5,3 milliárd forintos fejlesztés során magas technológiai színvonalú CNC-megmunkáló gépeket és egyéb berendezéseket szerzett be.

 

A hónap kis- és középvállalkozása a Vasbeta Kft. lett. A díj átvételekor Bartha György ügyvezető igazgató elmondta, a változásokhoz alkalmazkodva 1997-ben alapított miskolci cég az elmúlt években a világon eddig sehol nem alkalmazott termékazonosító technológiát fejlesztett ki.

 

A hónap startup vállalkozása elismerésben az xHealth Kft. részesült, a díjat Szász Levente ügyvezető vette át. A fiatal ötletgazdák által kifejlesztett Laborom elnevezésű betegtámogató applikáción keresztül a páciensek maguk tölthetik fel, rendszerezhetik és követhetik egészségügyi méréseiket, leleteiket és rögzíthetik gyógyszereiket.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés