Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 29 vendég böngészi
A növekedés segíti az alsó középosztály felzárkózását Nyomtatás E-mail
2015. december 03.

 

Megelégedéssel konstatáltuk a KSH 2014-es számait, de nem dőlünk hátra. Az adatok visszaigazolják a kormány elmúlt években tett lépéseit – jelentette be sajtótájékoztatón Kovács Zoltán, miután a szerdai kormányülésen meghallgatták Vukovich Gabriella KSH-elnök beszámolóját.

 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a beszámoló kapcsán kifejtette, a kormány elképzelése, hogy mindenki, aki előre lépne egy lépést, megtehesse. „Fontos, hogy ne legyen olyan társadalmi csoport, ahol ne lenne „valami fajta előrelépés, életminőség-, jövedelem-, biztonságérzet növekedés” – fogalmazott. Ez volt a kormány célja, és ez megvalósult – tette hozzá.

 

A magyar reformok működésének hatékonysága kapcsán számos példát említett, így a foglalkoztatási mutatókat, amelyek szavai szerint soha nem voltak ilyen jók az elmúlt évtizedekben. 54,1 százalékra nőtt a foglalkoztatási arány, meghaladva a 4,1 millió főt, 1991-ben volt utoljára ilyen jó arány Magyarországon – fejtette ki.

 

Elmondta, minimális infláció mellett a munkanélküliség 6,4 százalékon áll, ami évtizedek óta a legjobb eredmény. A GDP-növekedése 3,7 százalék, Magyarországon átlagban a reáljövedelmek 5 százalékkal növekedtek – sorolta.

 

A növekedést családfókuszúnak nevezte a miniszter, részletezve, hogy a nettó jövedelem átlagosan 4,8 százalékos növekedéssel havi 91,670 forint volt. Kijelentette, a jövedelmi egyenlőtlenségek is az uniós átlag alatt vannak, a németországi hasonló adatoknál is jobbak.

 

Különösen fontosnak nevezte, hogy az alsó középosztály felzárkózása nemcsak megindult, hanem jelentősen fokozódik. Hangsúlyozta, a szegénység, a társadalmi kirekesztődés kockázata 3,6 százalékponttal csökkent 28,2 százalékra.

 

A háztartások fogyasztásáról szólva közölte, jó mutatója a fejlődésnek, hogy míg 2013-ban a háztartások 35 százaléka engedhetett meg magának egyhetes nyaralást, addig mára ez a szám 45 százalékra emelkedett. A háztartások fogyasztása 4,4 százalékkal javult, a rezsicsökkentés ezekben a háztartásokban 40-50 ezer forint körül mozog, így az átlag háztartásban a megtakarítás eléri az évi 100.000 forintot – jelentette be.

 

A miniszter a pénzügyi adatok mellett kiemelte a biztonságérzet növekedését is a lakosság körében, 2013-ban a válaszadók 65 százaléka tartotta jónak a közbiztonságot, ez a mutató az idei évre 75 százalékra emelkedett.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés