Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
Életveszélyes mászóka maradt az Aradi téren Nyomtatás E-mail
2010. július 05.

Ott felejtették a balesetveszélyes mászókát a kivitelezők az Aradi téri játszótéren. A létesítményt nemrég újították fel, de máris kifogások merültek fel a munka kivitelezését illetően.


Újpesten tavaly kezdődött a játszóterek átépítési programja, ennek során tizenegy hely kapott korszerű játékokat. – A közelmúltban meg­kez­dő­dött kilenc játszótér felújítása, és még további tíz átépítésébe fogunk ebben az évben – tájékoztatta lapunkat Lőrincz Mihály, a polgármesteri hivatal osztályvezetője. Mint mondta, ebben az évben megközelítőleg 200 millió forintot költ az önkormányzat a kerületi játszóterek átépítésére. Ezen felül további négy játszótér újul meg Káposztásmegyeren, az ÉPIT Zrt. beruházásában.

Olvasóink észrevételezték, hogy egyes, már felújított játszótereken sok a műszaki hiba. A felvetésre Lőrincz Mihály elmondta: természetesen garanciális feltételeket rögzítettek a kivitelezővel. Éves bejárással ellenőrzik a kivitelezővel az önkormányzat munkatársai a kihelyezett játszóeszközöket. Minden egyes tárgyról nyilvántartást vezetnek, feljegyzik az évközben elvégzett esetleges javításokat is. Ezzel párhuzamosan háromhavonta az összes elemet ellenőrzik: meghúzzák a csavarokat, megvizsgálják az illesztéseket. A garanciális körön kívül esik a szándékos rongálás, amire sajnos van példa. Megtudtuk: a játszótereken, de a parkokban is a kiültetett növények gondozása, locsolása a pályázat nyertesének kötelezettsége. Tehát a növényekre, fákra is vonatkozik a garanciális szerződés. Mivel ezek ültetése döntően ősszel történik, mostanában derül ki, szükségese valamely ültetvény pótlása, cseréje. Az osztályvezető arra kéri a játszóterek használóit, ha rendellenességet tapasztalnak, azonnal forduljanak az önkormányzathoz, munkatársaikkal rögtön megteszik a szükséges intézkedéseket.


Rögzítés nélkül, a homokozó mellett

Rögzítés nélkül, a homokozó mellett


Nos, az Aradi utcai létesítményt illetően itt van néhány észrevétel.

– Szerencsére sikerült a kisfiamat épségben leszedni róla! – méltatlankodott ottjártunkkor egy édesanya, akinek kisfia egy óvatlan pillanatban felmászott a játszótér szomszédságában „félretett”, rozsdásodó mászókára. De nem csak az ottfelejtett holmi okoz problémát. – Én csak a vélhető helyét látom a vízkútnak, érthetetlen, miért nincs megépítve a játszótér felújítása után sem! – mondta Hladony Sándor, a Fidesz önkormányzati képviselője. Valóban: a felújított játszótéren nincs nyoma a vízcsapnak. Ezt pedig több édesanya is szóvá tette lapunknak: régebben lehetett látni, hol alakítják ki a kút helyét, de mára csak egy mélyedés utal rá.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén a többség megszavazta egy vállalkozó megbízását, aki évi 14,5 millió forintért tartja karban Újpest játszótereit.(HelyiTémaOnline - NZS)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.