Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 11 vendég böngészi
Csak mi, magyarok dönthetünk | +videó Nyomtatás E-mail
2015. december 03.

 

Magyarország minden erejét latba vetve azért küzd, hogy ne jöjjön létre egy olyan európai gyakorlat, hogy valakik, valahol megmondhatják, hogy nekünk hány és miféle emberekkel kell együtt élnünk – jelentette ki Orbán Viktor a kötelező betelepítési kvóta kapcsán.

 

A Várkert Bazárban tartotta a Magyar Diaszpóra Tanács V. ülését, ahol előadást tartott Orbán Viktor miniszterelnök.

 

A kormányfő beszédében aláhúzta, ma már senki sem vitatja, hogy a magyarországi megújítási kísérletek és átalakítások sikeresek voltak. Ezt még olyan "fényes tekintetű, magas" helyeken sem illik kétségbe vonni, mint Brüsszel – jegyezte meg.

 

Most már nem a problémához, hanem a megoldáshoz tartozunk; mindenkinek jó szívvel – kellő szerénység mellett – ajánlhatjuk saját példáinkat és megoldásainkat – fogalmazott a miniszterelnök.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Orbán Viktor szerint egy világhatalmi, világgazdasági és világpolitikai átrendeződés kellős közepén vagyunk, gyors változások zajlanak.

 

A kormányfő hangsúlyozta, a világgazdaság súlypontjának keletre helyeződése nem időleges folyamat, a nyugati dominanciára épülő világgazdasági rend végfázisában van. Kiemelte azt is, hogy a nyugati a demokráciaexportra, az emberi jogok exportjára épülő világpolitikai kurzusnak is a végén járunk. Ideje, hogy visszatérjünk a realitásokhoz – jegyezte meg.

 

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy az európai gazdaság továbbra is elmeszesedett, rugalmatlan és nem találja a kihívásokra a válaszokat. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha Közép-Európa nem lenne tagja az uniónak, akkor az európai gazdaság zsugorodna.

 

A miniszterelnök kitért a bevándorlás ügyére is, mellyel kapcsolatban hangsúlyozta, az nemcsak gazdasági, hanem civilizációs és kulturális természetű kérdéseket is felvet. Orbán Viktor leszögezte, ha a jelenlegi folyamatok folytatódnak, akkor Európa megszűnik demokratikus kontinensnek lenni. A kormányfő szerint felveti az európai demokrácia jövőjének kérdését az, hogy az elit által kívánatosnak tartott politika, valamint a nép és annak ösztönei, akarata, kívánságai közötti különbség folyamatosan növekszik. Ha meg akarjuk tartani a kontinenst demokratikusnak, akkor változtatni kell – tette hozzá. Leszögezte azt is, hogy a magyar kormány nem támogatja az Európai Egyesült Államok gondolatát.

 

Orbán Viktor aláhúzta, az újabb kori népvándorlás nem más, mint Európa lerohanása. Arra is felhívta a figyelmet, hogy abszurd koalíció jött létre az illegális bevándorlás ügyében, mely az embercsempészek által foglalkoztatottak tízezreinek hálózatából, az üzletemberek által fizetett jogvédők csapatából, és az unió egyes vezető politikusaiból áll. Ennek eredményképpen ma beszállítják Európába azokat az embereket, akik vagy arra kényszerültek, vagy arra a döntésre jutottak, hogy elhagyják azt a földet, ami az otthonuk volt – tette hozzá. Nem arról van szó, hogy nem tudják őket feltartóztatni, hanem szervezik őket, járművet küldenek értük, és hatályon kívül helyezik azokat a törvényeket, amelyek normális migránspolitikát tennének lehetővé – jegyezte meg. A kormányfő aláhúzta, fel kell hívni Európa figyelmét arra, hogy ne folytasson ilyen politikát. Kiemelte, a magyarok mondták ki azt is, hogy olyan területekről szállítanak be Európába embereket, akikkel háborúban állunk.

 

A helyzet további abszurditására példaként említette, hogy egy nem schengeni uniós ország polgárának a belső mozgása nagyobb nehézségbe ütközik, mint egy szír migránsé. További abszurd helyzetnek nevezte, hogy a beérkező kisebbség azzal az igénnyel lép fel, hogy távolítsák el az őshonos többség vallási szimbólumait, mert azok sértik az érzékenységüket.

 

Előadásában a kormányfő kitért a kötelező betelepítési kvótára is. Orbán Viktor aláhúzta, az alapkérdés úgy hangzik: van-e bárkinek joga a világon megmondani nekünk, hogy a saját országunkban kikkel kívánunk együtt élni. A válasz: senkinek sincs joga ezt meghatározni, ezt csak mi, magyarok dönthetjük el, akik itt élünk, és akiké az ország – tette hozzá.

 

Leszögezte: ha ezt a mondatot ki tudjuk mondani, akkor innentől kezdve logikus, hogy el kell utasítanunk minden olyan európai uniós törekvést, amely el akarja venni és át akarja máshová telepíteni azt a jogot, hogy eldöntsük, kit engedünk be, kit fogadunk be, vagy befogadunk-e bárkit is. Magyarország minden erejét latba vetve azért küzd, hogy ne jöjjön létre egy olyan európai gyakorlat, hogy valakik, valahol megmondhatják, hogy nekünk hány és miféle emberekkel kell együtt élnünk – jelentette ki a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az a feltételezésük, hogy van egy nem nyilvános megállapodás arra vonatkozóan, hogy 400-500 ezer szír menekültet Törökországból egyenesen behozzanak az Európai Unióba; ezt akár még a héten be is jelenthetik Berlinben. Ez a feketeleves még vár az európaiakra – jegyezte meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy óriási nyomás lesz hazánkon és a többi visegrádi országon, hogy a behozottakat rögtön szét is osszák kötelező erővel. Mi ezt nem tudjuk elfogadni – húzta alá

 

A kormányfő leszögezte: az Európai Uniót meg kell reformálni. A migránsválság mutatta meg a legvilágosabban, hogy milyen mélyen ülő bajok vannak az EU-ban – tette hozzá.

 

A miniszterelnök szerint magyar és közép-európai javaslatokat kell megfogalmazni az unió megreformálására. Másik korszakot kell nyitni annak érdekében, hogy meg tudjuk védeni a nyugati civilizáció bölcsőjét – tette hozzá.

 

Orbán Viktor hangsúlyozta, a liberális korszak helyett egy demokratikus korszakra volna szükség. A kormányfő szerint olyan liberális politika uralkodik Európában, amellyel az emberek nem értenek egyet. A miniszterelnök azt javasolja, hogy egy demokratikus európai reformkoncepciót kell megfogalmazni. A liberális korszak után – annak minden érdemét elismerve – jöjjön végre Európában egy demokratikus politikai korszak – tette hozzá.

 

Előadásában a kormányfő kitért Magyarország gazdasági helyzetére is. Orbán Viktor hangsúlyozta, természeti erőforrások híján abból kell főznünk, ami van, és ez munkaalapú gazdaságra ítéli Magyarországot. Ha a magyarok nem dolgoznak, tönkremegyünk nemzetként is, egyenként is; ha dolgoznak, akkor van esélyünk arra, hogy megmaradjunk – fogalmazott.

 

Jelenleg 4,1 és 4,3 millió között van a dolgozó emberek száma, 1991 óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon, a rezsicsökkentés eredményeként az infláció gyakorlatilag megszűnt, és a reáljövedelmek 5 százalékkal nőttek tavaly, ami idén is folytatódott – sorolta.

 

A kormányfő felhívta a figyelmet arra is, hogy az alsó középosztály helyzete stabilizálódott, és érzékelhető ütemben javul. Kitért arra is, hogy a mélyszegénységben élők száma 2014-ben 166 ezerrel csökkent. Becsüljük meg ezt az eredményt, különösen egy stagnáló európai gazdasági környezetben – tette hozzá.

 

Orbán Viktor fontosnak tartja azt is, hogy a biztonság és a rend területén Magyarország jól áll, az európai középmezőny előtt helyezkedik el mind a bűncselekmények számát, mind a biztonságérzetet tekintve.

 

Köszöntő beszédében Semjén Zsolt hangsúlyozta, világnemzet vagyunk, de nem azért váltunk azzá, mert így akartuk, hanem a történelem kényszeréből kifolyólag. Ebből a hátrányból kellett megpróbálni előnyt kovácsolni, láthatóan sikerrel – tette hozzá. Aláhúzta azt is, hogy a diaszpóra magyarsága kapocs az összmagyarság vonatkozásában.

 

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes köszönetet mondott azért, hogy diaszpóra magyarsága és szervezetei hazafiként álltak ki, amikor Magyarországot méltatlan támadások érték.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés