Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 116 vendég böngészi
Bosszúhadjáratot folytat Brüsszel hazánk ellen | +videó Nyomtatás E-mail
2015. december 03.

 

A ma esti vita megalapozatlan, a bosszúállás vitája az Európai Parlamentben, amit a Fidesz-frakciója elítél. A magyar baloldalnak ismét lehetősége lesz bizonyítania, kinek a pártján áll: Magyarországén, vagy a bevándorlásén – fogalmazott Gulyás Gergely a szerda esti Magyarországról szóló EP-vita kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

 

Az Európai Parlament mai brüsszeli plenáris ülésén ismételten Magyarországgal foglalkozik majd. Ez a mostani próbálkozás még nyilvánvalóbban leplezi le a háttérben meghúzódó okokat, mint bármely korábbi – mutatott rá.

 

A képviselő felhívta a figyelmet, a Magyarországgal szembeni intézkedések sora június 10-én kezdődött, amikor az EP hazánkról szóló határozatában – mely a halálbüntetésről és a migrációs kérdésről szólt -, megjelent egy paragrafus arról, hogy a bizottság vizsgálja meg a 7. cikkely alkalmazásának szükségességét. Szeptemberben ezt a liberálisok kezdeményezték is, de a bel-, és igazságügyi bizottság előbb koordinátori majd pedig teljes ülésén sem kapta meg ez a liberális indítvány a szavazatok többségét – idézte fel.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Gulyás Gergely hangsúlyozta, helyette a szocialisták azon javaslata kapott támogatást, ami szerint a június 10-i határozat alapján a bizottság jogállamisági vizsgálódására kell rákérdezni. A képviselő azzal folytatta, hogy habár öt nappal az ülés előtt az Európai Bizottság válaszolt a bizottság titkárságának, amiben egyértelművé tette, hogy a 7. cikkely alkalmazását hazánkkal szemben nem látják indokoltnak, november 10-én az Európai Parlament Állampolgári Jogok, Bel- és Igazságügy Bizottsága (LIBE) – elhallgatva ezt az információt -, megvizsgálta a kérdést.

 

Gulyás Gergely szavai szerint ebből ismét az a következtetés vonható le – ami egyébként Paks kapcsán is -, hogy a bizottság bosszút akar állni Magyarországon. „Bosszút akarnak állni azért, mert a bevándorlás-politikában a magyar kormány kezdettől fogva világos, egyértelmű álláspontot képviselt. Ezt kezdetben mindenki támadta, mostanra lényeges elemeiben az unió vezető államainak és részben az Európai Bizottságnak is többségi véleményévé vált” – fűzte hozzá.

 

Nem akarunk egyetlen bevándorlót sem befogadni, a schengeni egyezményt be kell tartani – ismertette újra a magyar álláspontot, hozzátéve, elítélendő, hogy az unió és néhány vezető tagállam hónapokon keresztül az anarchiát és a schengeni egyezmény semmibevételét ünnepelte, és azokkal az országokkal – elsősorban Magyarországgal szemben -, volt kritikus, amelyek a szabályokat kötelező érvényűnek tekintették magukra nézve.

 

Kijelentette, egyértelműen tagállami hatáskör a bevándorlás, ezért semmilyen uniós döntés ez ügyben nem születhet. A kontrollálhatatlanul ide érkező emberek között lehetnek menekültek, migránsok és terroristák is – jegyezte meg.

 

Közölte, az unió csak akkor beszélhetne menekültekről, ha a külső határon való átjutást megelőzően alkalmazott volna kontrollmechanizmust, vagyis kiszűrte volna a politikai menekülteket.

 

Úgy folytatta, a ma esti vita megalapozatlan, a bosszúállás vitája az Európai Parlamentben, amit a Fidesz-frakciója elítél. Hozzátette, a magyar baloldalnak ismét lehetősége lesz az esti vitában bizonyítani, kinek a pártján áll: Magyarországén, vagy a bevándorlásén. "A Fidesz képviselőcsoportja folytatja heroikus munkáját a kérdésben, egyértelművé akarjuk tenni, hogy nehéz koncepciós eljárások esetében alapjogokat védeni, ami az Európai Parlamentre, és az Európai Bizottságra is igaz" – fogalmazott.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés