Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég böngészi
A kvóta súlyosan sérti az alaptörvényt és az európai emberi jogokat | +videó Nyomtatás E-mail
2015. december 04.

 

Hazánk a mai napon benyújtja azt a keresetet, amelyben az Európai Unió Bíróságához fordul a kötelező betelepítési kvóta megakadályozása érdekében - erősítette meg Lázár János.

 

Meggyőződésünk szerint törvénytelen az a kényszerintézkedés, amellyel rá próbálják erőltetni Magyarországra az unióban bennlévő vagy behívott bevándorlók hazánkba telepítését – emelte ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 33. Kormányinfón.

 

Hangsúlyozta az EU és Törökország között intenzív tárgyalások folynak újabb bevándorlók betelepítésének vonatkozásában. Rámutatott, a Bizottság alelnöke szerint nincs erről szó, azonban péntekre összehívtak egy tárgyalást, ahol azt vitatják meg, a Törökországból érkező bevándorlókat hogyan lehet szétosztani kötelező jelleggel.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy kétfajta kvótáról van szó: egyrészt szó van a már az unió területén tartózkodó bevándorlók szétosztásáról; másrészt a Törökországból meghívott bevándorlókról.

 

Ez vasárnap még nem volt kötelező, reméljük, hogy ezt a pozíciót meg tudjuk védeni – jegyezte meg. Hangsúlyozta, a magyar álláspont szerint ott kell segítséget nyújtani, ahol a baj forrása keletkezik.

 

Közölte, Székely László az Alkotmánybírósághoz fordult, álláspontja szerint a kvóta egy kiutasítás, amely nem lehet kollektív, ezért súlyosan sérti az alaptörvényt és az európai emberi jogokat. Várjuk az Alkotmánybíróság döntését – jegyezte meg.

 

A bevándorláspolitikában egyértelmű az álláspontunk: Európa határainak szigorú védelme, a balkáni országok támogatása, a probléma kiszorítása Európából, a bevándorlók erős kontrollja, lehetőség szerint még Görögországba való belépésük előtt, és mindenkinek a visszaküldése, aki gazdasági migráns és nem politikai menekült – sorolta. Leszögezte, a határzár addig marad, amíg fennáll a kockázata annak, hogy „újra megjelenik több ezer ember Magyarország határainál”.

 

Lázár János tájékoztatott arról, hogy a párizsi terrortámadások egyik főszervezője járt a Keleti pályaudvarnál, és csapatot toborzott azokból a bevándorlókból, akik megtagadták a regisztrációt, és velük távozott az országból.

 

Kijelentette, erről az információról a titkosszolgálatok csak később kaptak hírt a partnerszolgálatoktól. Mint mondta, aggályos és veszélyes, hogy 230 ezer ember ment át az országon ellenőrzés nélkül.

 

Ennek legszimbolikusabb pontja a Keleti pályaudvar volt, ahol 4000 bevándorló tagadta meg a regisztrációt – mondta a miniszter, aki szerint ez a magatartás „az ott lévők egy részénél nem független attól, hogy a párizsi merénylet főszervezőjével később az országot elhagyták”.

 

A mai napon zárónyilatkozat várható a V4-es együttműködésének jegyében – hívta fel a figyelmet.

 

Soros György pénzéből egy civil szervezet aláírásgyűjtést kezdeményezett Magyarországgal szemben – közölte, hozzátéve: az Európai Néppárt politikusai kiálltak Magyarország mellett. Sajnálom, hogy vannak olyanok, akik a hazájuk ellen, vagy a hazájukat lejáratva politizálnak Brüsszelben – jegyezte meg.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés