Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 31 vendég böngészi
A kormány a magyarok érdekének megfelelő döntéseket hoz | +videó Nyomtatás E-mail
2015. december 08.

 

Nem is kormányoztak, máris nyakig vannak az ügyekben – jelentette ki Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában a Jobbik korrupciós ügyeire célozva.

 

Orbán Viktor az azonnali kérdések során a Jobbik felvetésére megismételte korábbi mondatait: bármilyen korrupciós ügyről tudomásuk van, konkrétumokat hozzanak, ne vádaskodjanak. Hangsúlyozta, az állam megfelelő szervei kivizsgálják az esetet.

 

Kijelentette, álláspontja szerint nem foglalkozik üzleti ügyekkel, nem engedi, hogy a kormány döntéseit magán- üzleti érdekek befolyásolják. „Az üzleti ügyeket önök hozzák ide valamilyen rejtélyes okból, nyilván politikai okaik is vannak erre” – fogalmazott, úgy folytatva, a kormányon azt lehet számon kérni, hogy minden konkrét ügyben a magyar emberek érdekének megfelelő döntéseket hozzon. Ezt a felelősséget vállaljuk, ezt az erkölcsi mércét vállaljuk, eszerint fogunk a továbbiakban is eljárni – mondta.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Orbán Viktor hozzáfűzte, máris sikerült a Jobbiknak belekeveredniük az ország legsúlyosabb pártfinanszírozási és korrupciós ügyébe, ami Kovács Béla néven vált híressé. Azzal folytatta, hogy a Jobbik frakciójában olyan személy is ül, aki az ország legnagyobb cégtemetőjéhez köthető.

 

Nem is kormányoztak, már nyakig vannak az ügyekben – szögezte le, feltéve a kérdést, mi lenne, ha még kormányoznának is.

 

Az LMP földhöz kapcsolódó kérdéseire reagálva kijelentette, az árverések nyilvánosak, illetve az árverések nyertesei elsősorban a kis- és közepes gazdák.

 

A külföldiek földhöz jutásáról szólva hangsúlyozta, összesen 9 külföldi állampolgár győzött árverésen, de ez nem jelenti azt, hogy meg is vásárolhatják a földet.

 

A kormányfő egy LMP-s felvetésre reagálva kifejtette, Magyarországon a közbeszerezések nyilvánosak, a cégek tulajdonosait fel kell tárni, és mindenki láthatja, ki indult és ki nyert a közbeszerzésen.

 

A vonatkozó törvény Európa legszigorúbb közbeszerzési szabályozása; szigorúbb, mint bármelyik korábbi, amely hatályban volt, mert szélesebb körre, több állami vezetőre terjed ki – húzta alá Orbán Viktor. Hangsúlyozta, betartható és életszerű a szabályozási rendszer, mivel „azt mondja, ki, hogy az ember azért tartozik felelősséggel, akikkel egy háztartásban él”.

 

Viszonválaszában a vagyonbevallások ügyével kapcsolatban megjegyezte, „ami az osztrákoknak, vagy németeknek megfelel, kidolgozott rendszer, azt igazán átvehetné a magyar parlament is, és akkor egyszer és mindenkorra ennek a vitának a végére pontot tehetnénk”. Ha bármelyik családtagom közbeszerzésen indul, legyen kedves, és ezt tegye szóvá – intézte szavait az ellenzéki képviselőhöz.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés