Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 86 vendég böngészi
Újabb ellenzéki korrupciós botrány | +videó Nyomtatás E-mail
2015. december 09.

 

Az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel, ezeknek sorát gyarapítja, hogy a Gyurcsány Ferenc 100 százalékos tulajdonában álló Altus Zrt. 120 millió forintos megrendelést kaszálhat az Európai Uniótól – fogalmazott Deutsch Tamás.

 

Az Európai Parlamenti képviselője kifejtette, Gyurcsány Ferenc újabb korrupciós ügye ismét egy olyan botrányos eset, ami világossá teszi: a volt miniszterelnök célja, hatalmával és pozíciójával visszaélve, személyes gazdagodása és politikai pártjának közpénzekből való finanszírozása.

 

Az unió szabályainak értelmében az Altus nem is indulhatna ilyen közbeszerzésen – mutatott rá. Emlékeztetett, az Európai Bizottságtól az Altus már kapott egy másfél milliárd forintos, majd most két konkrét szerződéssel összesen közel negyedmilliárd forintos megbízást.

 

A botránysorozatnak még közel sincs vége – fűzte hozzá, leszögezve, a Fidesz-frakció mindent megtesz ennek megállításáért.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Elmondta, az unió jogi normáiban komoly összeférhetetlenségi szabályok érvényesülnek, ilyen a politikai összeférhetetlenség is. Ma az unióban egyedül Gyurcsány Ferenc az az aktív pártpolitikus, akinek 100 százalékos tulajdonában lévő cége ennek ellenére elindulhat az Európai Bizottság által kiírt közbeszerzésen – hívta fel a figyelmet.

 

Az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) nem hajlandó reagálni erre az unió jogszabályait egyértelműen megsértő ügyre, olyan közbeszerzési döntéseket hozva, amire pedig megalapozottan használható lenne a korrupciós ügy kategória – jelentette ki.

 

Annak ellenére, hogy egészen az Európai Parlamentig érnek el az Altus botrány hullámai, az OLAF füle botját sem mozdítja – fogalmazott.

 

Kifejtette, az OLAF ezen a héten szakmai tanácskozást rendez Budapesten, pénteken a magyar kormány képviselője fogja felhívni az ügyre a munkatársak figyelmét, felszólítva őket a szükséges tisztázó lépések megtételére.

 

Szólt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc egy ATV-s interjúban előre bejelentette, újabb megbízásokat kapnak az Európai Bizottságtól. Saját maga vallotta be, hogy az új megbízást jó előre lezsírozta – fogalmazott.

 

Összefoglalásként Deutsch Tamás leszögezte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy ennek a korrupciós sorozatnak vége legyen. Felháborító, hogy az Európai Bizottság illetékes főigazgatósága – egyedüliként az unió történetében - rendjén valónak tartja, hogy Magyarország elmúlt 25 évének legkorruptabb kormányát vezető volt miniszterelnöke, aktív pártpolitikusként uniós közpénzeket nyerjen – húzta alá.

 

Emlékeztetett, Gyurcsány Ferenc az elmúlt két évben 21,5 millió forinttal támogatta saját vagyonából pártját, a DK-t. Mint mondta, ez a vagyon többek között abból hízott, hogy 2013-ban és 2014-ben az Altus Zrt-ből 250 millió forintnyi osztalék jövedelmet vett fel.

 

Deutsch Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy a megbízás érintettje Lengyelország, ahol a kormányzópárt a nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság pártja. Mi sem természetesebb, minthogy az elfogulatlansására büszke Európai Bizottság a lengyel regionális fejlesztési politika operatív programjainak a hatékonyságát egy bukott magyar baloldali pártpolitikus tulajdonában álló cég vezette konzorciumra bízza – jelentette ki.

 

Eljött az idő, hogy az OLAF megtegye a szükséges lépéseket, ne ellenzéki proklamációk alapján megfogalmazott feljelentgetésekkel foglalkozzon, hanem tényleges korrupciós ügyekkel – zárta szavait.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés