Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 52 vendég böngészi
A magyar emberek biztonságának megteremtése mindenek feletti kötelezettségünk | +videó Nyomtatás E-mail
2015. december 10.

 

Egyszerűbb lesz a mérkőzések látogatása, a nézők biztonsága is növekedni fog, terrorveszély esetén azonban kötelező a regisztráció, a névre szóló jegyértékesítés, valamint a beengedésnél annak az ellenőrzése, hogy a névre szóló jeggyel ki megy be – hangzott el Kubatov Gábor és Kósa Lajos sajtótájékoztatóján.

 

Kubatov Gábor arról tájékoztatott, január 1-től eltörlik a kötelező utaztatás rendszerét, és lehetővé teszik a meccs napján történő jegyértékesítést.

 

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a törvénymódosítás következtében nagyobb lesz a rendezők szabadsága, ugyanakkor nekik kell vállalni a felelősséget, adott esetben „nekik kell kifizetni a rendőri intézkedéseket”.

 

Kósa Lajos ugyanitt arról beszélt, a klubokkal, szurkolói csoportokkal, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) képviselőivel történő egyeztetés eredményeképpen kompromisszum született a regisztráció, a szurkolói kártya, a névre szóló jegyértékesítés és beengedés ügyében.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Az MLSZ iránymutatásával, de a rendezvény szervezői, tehát maguk a csapatok döntik el, hogy egy-egy rendezvényre névre szóló jegyértékesítéssel és beléptető rendszerrel kívánják a közönséget beléptetni, vagy pedig ezt nem tartják szükségesnek – fejtette ki.

 

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, abban az esetben, ha a belügyminiszter elrendeli a terrorveszély fokozatot valamilyen minősített skálán, a külön törvény által szabályozott sportesemények mindegyikénél kötelező a regisztráció, a névre szóló jegyértékesítés, valamint a beengedésnél annak az ellenőrzése, hogy a névre szóló jeggyel ki megy be. Felhívta a figyelmet arra, hogy a párizsi merényletek egyikét is egy focimeccsen követték el.

 

Közölte, a honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén elfogadták a módosító javaslatot, azonban a Belügyminisztérium (BM) jelezte, hogy a szöveget még pontosítani kell.

 

Számos tekintetben egyszerűbb lesz a mérkőzések látogatása, és a nézők biztonsága is növekedni fog – húzta alá, megjegyezve: a magyar emberek biztonsága és ennek biztosítása mindenek feletti kötelezettsége a kormánynak.

 

A sporttörvény módosításának lényege, hogy a bajnokság egyes résztvevői maguk döntsék el, hogy az általuk szervezett meccsen alkalmazzák-e a szurkolói kártyát és a beléptetőrendszert. Ezzel együtt viszont a névre szóló jegyek kiváltása, s az ehhez belépéskor szükséges személyazonosság igazolása megmaradna. A mérkőzés biztosításáért a szervező felel, a vendégcsapattól vásárolt vendégszurkolói jegyekkel rendelkezők szektorának biztosításáért viszont a vendégcsapat.

 

(Fidesz.hu, MTI)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés