Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 97 vendég böngészi
Védjük meg Európát, védjük meg értékeinket, védjük meg határainkat! Nyomtatás E-mail
2015. december 14.

 

Az európai vezetők a migrációs válságot nem akarják megoldani, ugyanis már megoldották volna, ha szándékukban állna – jelentette ki Kósa Lajos.

 

Ennek ellenére Magyarország képes volt elvégezni feladatát ebben a válságban; megvédtük az országot, megvédtük Európát – mutatott rá a Fidesz frakcióvezetője a párt XXVI. kongresszusán.

 

Hihető az, hogy Németország, Franciaország, Olaszország és Anglia, ha lenne akarata, nem tudná ezt a kérdést megoldani? – tette fel a kérdést, hangsúlyozva: „a válasz: nem, az európai hal a fejétől küzd nagy kihívásokkal”.

 

Erre a magyarázat Kósa Lajos szerint az, hogy Európa politikai vezetőinek álláspontja erkölcstelen, ami sosem tartható fenn hosszútávon.

 

„A szolidaritásról beszélnek, ami nagyon fontos értékünk, de milyen szolidaritás az, amely teljesen figyelmen kívül hagyja a különböző szövetséget alkotó államok polgárainak érdekeit?” – fogalmazott.

 

Fontos értékünk az emberi jogok összessége is, de éppen azért indítottak kötelezettségszegési eljárást hazánk ellen, mert nem biztosítjuk kellően az ideérkezők nyelvi jogait. De mi van azokkal az őshonos kisebbségekkel Európában, akik hosszú ideje itt élnek nagy számban, az ő nyelvi jogaikat nem kell figyelembe venni? – sorolta.

 

Az európai polgárok 85 százaléka azt mondja: elég volt a népvándorlásból, védjük meg Európa határait, de a vezetők semmibe veszik az emberek többségének véleményét – emelte ki a frakcióvezető. „Ha ezt figyelmen kívül lehet hagyni, az nem más, mint a demokrácia teljes hiánya” – húzta alá. Az Európai Bizottság vezetőjére utalva úgy fogalmazott: „Szamosangyaloson ezzel a mentalitással három óráig se lenne vezető”.

 

A helyzet kétségbeejtő, mert ha nem szorítjuk rá Európát arra, hogy változtasson álláspontján, ebből valóban nagy és sok baj lesz – közölte, hozzátéve, hogy a Fidesz-frakció ezért indított aláírásgyűjtést, melynek keretében több mint 1,5 millió aláírás gyűlt össze.

 

Az összegyűlt aláírások alapján egyértelmű a polgárok álláspontja: a legfontosabb, hogy védjük meg Európát, védjük meg értékeinket, védjük meg határainkat! – húzta alá Kósa Lajos.

 

A belpolitikai kérdésekre térve a Fidesz frakcióvezetője kifejtette: ha a családokat akarjuk segíteni, a legjobb eszköz a teljes foglalkoztatás, „munkát kell adni az embereknek, ez az alapja mindennek, így lehet a leginkább a szegénység ellen küzdeni”.

 

Kitért rá, hogy a baloldal híresztelésével ellentétben a KSH adatai szerint a szegények száma 160 ezerrel csökkent. Összehasonlításként megemlítette, hogy míg a baloldali kormányok 25 milliárdot fordítottak gyermekétkeztetésre, addig a Fidesz-KDNP 72 milliárd forintot.

 

Politikai közösségünk sikerének alapja, hogy egy erős összefogást, szövetséget valósítottunk meg az emberekkel, ha nincs ez a szövetség, akkor nem tudjuk megvédeni az országot és Európát – jelentette ki Kósa Lajos.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés