Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 16 vendég böngészi
Hiteltelenné vált az ellenzék | +videó Nyomtatás E-mail
2015. december 16.

 

Az ellenzék a káoszban, a rendetlenségben és a problémák fokozásában érdekelt – hangzott el Kósa Lajos és Bánki Erik sajtótájékoztatóján.

 

A mostani szavazási eredmények egészen meghökkentő következményekkel jártak – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve: az ellenzék bebizonyította, hogy nem szavahihető, következetlen, és tudatosan hazudik az embereknek.

 

Kósa Lajos rámutatott, az egyházi törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági és Európai Bizottsági panaszok korrekciója kapcsán az ellenzék elutasította, hogy az egyházi státuszról bíróság döntsön, holott szóban korábban ezt támogatták. A döntés felelőssége az ellenzéket terheli – jegyezte meg.

 

Elmondta, azt is, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták az 1500 lélekszám alatti települések polgármestereinek illetményemeléséről szóló javaslatot sem, és – annak ellenére, hogy folyamatosan hirdetik a „korrupcióellenes harcot” – nemmel szavaztak arra is, hogy a közbeszerzési törvény hatálya kiterjedjen a vagyonról és a koncesszióról szóló törvények beszerzési eseteire is.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Szóban nagyon harcosak, mikor cselekedni kell, az ellenkezőjét döntik – fogalmazott, majd hozzáfűzte: az ellenzék a mai napon „hiteltelenítette magát”.

 

Szólt arról is, hogy vannak ellenzéki pártok, akik nem támogatták a lakásvásárlás áfájának 5 százalékra történő csökkentését, „bár szóban mindenki tett javaslatot az áfakulcs csökkentésére”.

 

Kiderült, hogy abban érdekelt az ellenzék, hogy a főváros saját erejéből ne tudja megoldani a BKV finanszírozását és a főváros tömegközlekedését – közölte.

 

Az ellenzék a káoszban, a rendetlenségben és a problémák fokozásában érdekelt – jelentette ki Kósa Lajos, aki egyúttal arról is tájékoztatott, voltak olyan ellenzékiek is, akik nem támogatták a Quaestor-ügy rendezéséről szóló törvényjavaslatot sem.

 

Ugyanitt Bánki Erik arról beszélt, az ellenzéki pártok nem támogatják a családbarát politikát. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett a devizahiteles családok megmentéséért hozott intézkedésekre, az otthonteremtési kedvezményre, hozzátéve: a lakásépítés áfájának 27-ről 5 százalékra való csökkentése is ebbe a sorba illeszkedik. Ezzel azt szeretné elérni a magyar kormány és a Parlament, hogy minden család feje fölött legyen tető – emelte ki.

 

Leszögezte, számításaik szerint az intézkedés hatásaként 4-5 ezerrel több lakás épülhet majd évente, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem lesz költségvetési kiesés. Reményét fejezte ki, hogy el tudják majd érni, hogy tízezer lakosonként legalább 20-25 új lakás is épülhessen Magyarországon.

 

Azzal kalkulálunk, hogy ez 8-10 ezer új munkahelyet is jelenthet, a GDP-növekedéshez is 0,2-0,3 százalékkal tud hozzájárulni – jegyezte meg a politikus. Elmondta azt is, rövidtávon az intézkedés 120 milliárd forinttal növeli a beruházások mértékét.

 

Bánki Erik hangsúlyozta, ha valaki saját maga építkezik, akkor a kormány külön intézkedéssel biztosítja - az építkezés során keletkezett számlák esetében - az áfa visszaigényelhetőségét házanként maximum 5 millió forintig.

 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a 2016. január 1-től kibocsátott számláknál lehet feltüntetni az 5 százalékos áfa-tartalmat. Amennyiben a lakásépítés, illetve -vásárlás és a használatbavételi engedély megszerzése közötti idő nem több, mint két év, akkor szintén alkalmazható lesz az alacsonyabb áfa – jelentette ki.

 

Bánki Erik kitért arra is, hogy a mai napon az MSZP benyújtott egy javaslatot, ami az élelmiszerek áfájának csökkentésére vonatkozik, ám a lakásvásárlás áfájának csökkentését nem támogatják. Emlékeztetett arra, hogy a szocialista kormányok ideje alatt nőtt meg az élelmiszerek áfája.

 

Kósa Lajos újságírói kérdésre válaszolva elmondta, várhatóan február 16-án kezdi meg az Országgyűlés a tavaszi ülésszakot.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés