Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 109 vendég böngészi
Történelmi esélyt kaphatunk az olimpia megrendezésére | +videó Nyomtatás E-mail
2015. december 16.

 

Magyarország és Budapest ma kész megragadni azt a lehetőséget, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) teremtett, azért tudjuk ezt az esélyt megragadni, mert a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) mögött széles nemzeti összefogás áll - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a fennállásának 120 éves évfordulóját ünneplő Magyar Olimpiai Bizottság ünnepi közgyűlésén, kedden.

 

A 2024-es olimpia rendezésének tervéről a miniszterelnök elmondta, az Országgyűlés 80, a Fővárosi Közgyűlés 90, a MOB tagságának 100 százaléka támogatta, ezért lehet össznemzeti ügynek nevezni. Hozzátette, a magyar kormány ezért mindenben támogatja az olimpiai bizottságot, amely a nemzeti ügy élére állt.

 

Leszögezte, Magyarország azt vallja, a sport fontosabb bármilyen politikai érdeknél, és ezért sosem válhat politikai küzdelmek színterévé, a magyar kormány is ebben a szellemben támogatja a budapesti olimpiát.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Vitathatatlan, hogy a sport olyan nyelv a magyarok számára, ami hidat jelent a világ többi népéhez. Szavai szerint a magyar olimpiai nemzet, amit az is bizonyít, hogy a legeredményesebb országok között szoktunk végezni, 167 aranyéremmel 206 ország közül 8. helyen szerepelünk az olimpiai éremtáblázatban – hívta fel a figyelmet.

 

Hangsúlyozta, Magyarország hálás az olimpikonjainak, ezért ma is támogatja őket. „Nem felejtjük el, hogy voltak olyan nehéz idők, amikor ők tartották a nemzetben a lelket – mondta. Úgy folytatta, az olimpiai eszme a szabadság olyan tiszta formáját képviseli, amely ritka kincs volt itt Közép-Európában.

 

Az olimpia a tiszta és sportszerű versenyt hirdeti, melyben minden egyes nemzet egyenlő eséllyel indul – mondta. A miniszterelnök elismerését és köszönetét fejezte ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság munkájáért, hogy ezt az elvet nem csak a sportpályákon, hanem az olimpia rendezéséért folytatott versenyen is érvényesíteni.

 

A NOB által meghirdetett Agenda 2020 programról elmondta, olyan történelmi esély Magyarországnak, amelynek segítségével elérhető közelségbe kerül a MOB álma az olimpiarendezésre.

 

Kifejtette, az Agenda 2020 pályát nyitott azok előtt az országok előtt, amelyeknek eddig csak minimális esélyük lehetett a hatalmas és erős metropoliszokkal szemben.

 

Emlékeztetett, 2017-ben vizes-, és cselgáncs világbajnokságot rendezünk; Győr az Európai Ifjúsági Olimpia színhelye lesz; Szeged készül a 2019-es kajak-kenu világbajnokságra; és 2020-ban Budapest lesz a labdarúgó EB egyik házigazdája. Budapestre, mint a magyar siker megtestesítőjére utalt, amit Tarlós István főpolgármester profi edzőként hozott formába.

 

Budapestet sokszínű, barátságos, toleráns és biztonságos világvárosnak nevezte. A főváros választása egy új régiót is az olimpiák térképére helyezhet – hangsúlyozta, hozzátéve, mi nem csupán egy budapesti, hanem egy közép-európai olimpiát szeretnénk megrendezni. „Egy emberöltővel a béklyók lerázása után egy közép-európai olimpia méltó betetőzése lenne ennek a folyamatnak” – hangsúlyozta. Budapest ezért az egész régió szimbólumaként száll ringbe az olimpia megrendezéséért – zárta szavait.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés